Tuesday, 23 May 2017

Lazada Ramadhan Raya Blogger Contest 2017 (80 Pemenang Dicari)

Assalamualaikum hai semua wishing everyone in a good health. Sempena dengan Lazada Ramadhan Sale dan dalam persediaan menyambut kedatangan Ramadhan yang tinggal hanya beberapa hari sahaja lagi dan insyaaAllah akan menemui bulan Syawal pada 25 Jun 2017, Lazada menganjurkan 

"Blogger Contest : Ramadhan Raya"

Contest ini akan berlangsung bermula 19 Mei hingga 23 June 2017 ini. Apa yang menarik dalam contest ini ialah, anda boleh merakamkan detik-detik terindah sepanjang puasa dan raya anda di dalam setiap posting anda di dalam contest ini dan 80 pemenang dicari untuk contest ini! Ramai kan? Seronoknyaa.


Contest ini berlangsung dari 19 Mei Sehingga 23 Jun 2017 yang mengambil masa selama empat minggu. Setiap minggu mempunyai temanya yang tersendiri.

Week 1 : Delicious Ramadhan - Share the recipes of your favorite Iftar dishes
Week 2 : My Ramadhan Home - Share your house decorating tips for this Raya
Week 3 : Looking Good & Beautiful - Share your outfit details for this Raya
Week 4 : Travelling Back Home - Where do you celebrate Raya this year?

Pemberian hadiah adalah berdasarkan jumlah peserta iaitu

1. Kurang 100 Peserta (15 Pemenang) 
15 x RM100 

2. Lebih 100 Peserta (20 Pemenang) 
1st Prize: 1 x RM400
2nd Prize: 8 x RM150
3rd Prize: 11 x RM100

3. Lebih 200 Peserta (50 Pemenang) 
1st Prize: 1 x RM500 
2nd Prize: 16 x RM150 
3rd Prize: 33 x RM100 

3. Lebih 300 Peserta (80 Pemenang) 
1st Prize: 1 x RM600 
2nd Prize: 35 x RM150 
3rd Prize: 44 x RM100

Jadi gais, lagi banyak penyertaan lagi banyak dan besar jumlah hadiah yang ditawarkan serta peluang untuk menang juga tinggi kan. The more, the merrier right?. So gais ayuh ayuh ayuh cepat-cepat sertai contest ini dan share banyak-banyak (nak share entry dari blog yaya pun tak ada masalah) supaya lebih banyak penyertaan dari Blogger.

Lazada Ramadhan Sale kali ini menawarkan potongan harga sehingga 90% . Tunggu apa lagi tu? jommm jommm jom shopping di Lazada sekarang.

Untuk maklumat lanjut mengenai contest ini boleh rujuk di link di bawah.

sekian, jangan lupa join dan good luck semua. Sharing is Caring.

Love,
Yaya Yuki

Wednesday, 17 May 2017

Trending Terkini Aplikasi Sayat.me. Apa sebenarnya Sayat.me ni?

Assalamualaikum selamat petang semua. Dalam seminggu ni, Sayat.me paling banyak tular di Instagram. Mesti ada yang tertanya tanya apa benda Sayat.me ni kan?? Haa Sayat.me adalah ruang untuk confess dekat orang yang kita minat. Contohnya kalau awak minat atau benci atau meyampah atau nak melamar eh?? atau nak cakap apa-apalah  dekat yaya awak boleh confess dekat sidebar kanan tu, yaya dah letak widget Sayat.me dekat situ siap-siap. Jangan risau kerana identiti awak dirahsiakan.



okay selamat mencuba gaiss. Thanks for reading.

Love,
Yaya Yuki

Sunday, 14 May 2017

Annual Dinner Makeup of Inspiration

Assalamualaikum hai semua, malam tadi yaya ada Aminuddin Baki Annual Dinner of Inspiration bertempat di Dewan Canselor Tunku Abdul Razak, UKM, Bangi. Dengan bertema "Magical Night" yaya pun berdress up ala-ala pwincess sikit, tapi tak jadi pun macam cik pwincess sangat cuma acah je hahaha. So untuk makeup yaya malam tadi adalah "Baby Doll Look".
Semestinya 

No Contact Lens
No Fake Eyelash

just simple-simple sahaja gais. So otai-otai mohon laa komen sesuai ke look macam ni untuk majlis-majlis makan malam. hehe. Btw, kan gais yaya nampak pelik tak bermakeup macam ni? sebab sometime orang yang xpernah makeup ni bila makeup muka nampak pelik kan. haha takut laa jugak makeup sekali nampak macam pondan pulak dah haha.




pendek sahaja entry kali ni untuk share gambar yaya je. Thanks for reading. Stay tuned untuk next entry :)

Love,
Yaya Yuki