Wednesday, 11 May 2016

Rasa Terpanggil untuk berkongsi tentang status yang VIRAL semalam

Assalamualaikum semua. Siapa yang dah tengok Munafik?? Okay korang mesti perasan ayat terkahir yang dibaca oleh Pak Osman dalam bungalow tu? ayat itu dikatakan ayat yang sebenar oleh saudara Norizam Ahmad. Kebetulan lepas aku tengok filem munafik. Kawan aku ada cerita-cerita pasal ayat-ayat yang digunakan dalam filem ni juga. Kawan aku merupakan seorang uztaz merangkap seorang lecture pendidikan Al-Quran dan As-Sunnah di salah sebuah universiti di Malaysia. Ustaz ni cakap ayat yang dibaca oleh Pak Osman ye betul hampir tepat, tetapi telah diubah sedikit pada hujung ayatnya. Itulah kenyataan yang dishare oleh Ustaz tersebut.
Thanks for reading. Semoga bermanfaat.
Love,
Yaya Yuki

8 comments:

  1. yaya.. rrai share gambar ni di fb yaa. huhu. pernah tgk sekali je. tu pun kat wayang. tak terfikir pun nak tengok lagi. mujur lah tak pernah tgk kat rumah

    ReplyDelete
    Replies
    1. same kak rrai, tengok sekali je. takut pula nak tengok kali kedua

      Delete
    2. okay Rrai boleh jek :).
      btw, semalam yaya tengok kenyataan dari pengarah filem munafik sendiri menyatakan bahawa ayat tersebut adalah "rekaan" sahaja.
      yaya pun tengok sekali jek huhu. Pada pendapat yaya macam tak begitu seram. hihi

      Delete
  2. elsa tengok dekat rumah tapi dengan adik. okay lepasnie memang takkan tengok dah

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehe jgn risau dear semalam pengarah filem sendiri dah maklumkan bahawa ayat tersebut hanya rekaan bukan ayat yang sebenar :)

      Delete
  3. Sis tengok sekali je.. hehehe. Alhamdulillah isu ni da di beri penjelasan oleh pengarah. =)
    Yela bab bab jampi n seru seru ni bkn blh buat main kan dik. =)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Betul tu sis :) sbb pernah dgr dekat radio ada someone ni mmg suka tengok cerita yang ada jampi-jampi ni dalam rumah. One day, dia jumpa something dalam rumah dia sama sbji dalam cerita huhu seram dgr.

      Delete
  4. confirm tiada kali kedua utk tengok citer ni...serram!

    ReplyDelete

sila tinggalkan komen anda :D