Monday, 4 April 2016

Jom Buat Detoks dengan 3 Bahan Ini Sahaja

Assalamualaikum semua :) malam ni yaya nak share resipi buat air Detoks. Senang mudah ringkas dan sedap hehehe. Actually resepi ni yaya terpandang di Fb tapi, sangat-sangatlah terlupa namanya. Btw, Thanks owner untuk reseipi yang sangat mudah dan pantas :)

Bahan-bahan
1. Lemon
2. Teh Hijau
3. Halia.

1. Lemon
Boleh dapat kan di pasar dengan harga rm2 sebiji.

2. Teh Hijau.
Semua brand okay. Yaya prefer Ahmad Green Tea.

3. Halia.
Minta sikit halia mak. Huhuhu. ihiks.

Lemon hiris nipis-nipis, halia ditumbuk, kemudian campurkan lemon, halia bersama teh hijau di dalam air. Seterusnya masak di atas dapur. Boleh juga kalau nak gunakan electrical kettle. 

Rebus-rebus dalam 20-30 minit gitu dah boleh tutup api atau matikan suis dah. Tapiskan bahan-bahan tadi. Kemudian air detoks boleh diminum sama ada panas atau sejuk, yaya prefer suam-suam hehe. 

Okay done.
ini hasil masa yaya tengah rebus semua bahan-bahan ni.

and taraaaaa dah siap warna nya macam air tebu sikit-sikit hihiks.



Sharing is Caring.

Thanks for reading.


Love,
Yaya Yuki



3 comments:

  1. Mak aiii...ini kalau x berlari pi toilet lepas minum..x tau nk kata APA la

    ReplyDelete
  2. nice sharing sis... cam best je...

    ReplyDelete
  3. yui selalu buat teh n lemon aje..hihi

    ReplyDelete

sila tinggalkan komen anda :D