Tuesday, 29 March 2016

Segmen: Auto-Blogger Malaysia


Tarikh Mula 27 Mac 2016 Tarikh Tamat 20 April 2016
jemput join semua.
click sahaja pada banner untuk join.

Love,
Yaya Yuki

Monday, 28 March 2016

Nilai Wang Hantaran Mengikut Taraf Pendidikan

Assalamualaikum semua :) tadi dok scroll2 Facebook terjumpa pula kadar hantaran mengikut taraf pendidikan. Huhuhu orang lelaki setuju dok? Yaya tak nafikan hari ini, ramai yang letak harga hantaran berdasarkan taraf pendidikan anak masing-masing. "yela anak mak ciks ni ada PHD kot laa nak letak 5000 jek, malu laa mak cik, nanti orang keliling mengata". Ini ayat rekaan semata-mata by Yaya Yuki jek ye. ihiks. Well, well, well tak dinafikan ramai gegirls dekat luar sana nak kan majlis yang grand lagi hipster dan sebagainya. Apa-apapun pesanan ikhlas dari Yaya Yuki buat bakal-bakal pengantin, "ukurlah baju di badan sendiri". >_< peace, sambil buat muka comel ala-ala mira filzah hehehehe.


Thanks for reading.
love,
Yaya Yuki

Isu Paling Viral 28 March 2016

Assalamualaikum semua :). Hari ni kalau scroll Facebook, Beetalk, Twitter viral isu hantaran tak cukup cetus gaduh besar. Pandangan yaya dengan apa yang dah berlaku ini adalah apa-apa pun nak marah pasal wang hantaran atau sebagainya, buat lah bincang secara elok, hormati rumah Allah. Soal wang hantaran malas yaya nak komen sebenarnya. Cuma nasihat yaya, jangan bebankan pihak lelaki. Kesian dia orang dan bukan senang zaman sekarang ni nak jumpa lelaki yang bercinta serius nak mengahalalkan hubungan. Semoga peristiwa yang berlaku hari ni, jadi satu pengajaran buat diri kita.





Thanks for reading.
love,
Yaya Yuki

Sunday, 27 March 2016

Kepada Mereka Yang Sudah Bertunang. Take Note


Assalamualaikum semua :) semua perkongsian ini bermanfaat kepada mereka yang sudah bertunang :). 

#SharingisCaring

Love,
Yaya Yuki

MENCANDAT SOTONG T-SHIRT GIVE AWAY

MENCANDAT SOTONG T-SHIRT GIVE AWAY

[by Xcelltravel & Tours Management Sdn Bhd]

Bersempena Musim Mencandat Sotong 2016 dan Tahun Melawat Kelantan 2016 , Xcelltravel & Tours Management Sdn Bhd (Peneraju Pakej Kelantan Tours) ADA menganjurkan Give away melalui Blog www.nazlee.com . Tujuan adalah untuk memperkenalkan kepada umum berkenaan pakej-pakej pelancongan yang disediakan oleh Xceltravel seperti di laman web rasmi mereka   xcelltravel.com 

Salah satu daripada pakej-pakej yang ingin diperkenalkan adalah PAKEJ MENCANDAT SOTONG 2016 (KELANTAN) . Jika korang yang berminat 'candat' boleh lah turun mencandat sotong, jika tak dapat turun mencandat tahun ini, kita semua berpeluang menyarung t-shirt mencandat sotong khas daripada penaja (gambar di bawah). Peluang mudah menang dengan cara menyertai MENCANDAT SOTONG T-SHIRT GIVE AWAY ; bermula pada 26 Mac 2016 sehingga 30 April 2016



Terdapat 10 helai t-shirt tersebut untuk dimenangi (10 pemenang) dengan mengikut syarat-syarat  mudah seperti berikut :

1) FOLLOW PAGE FACEBOOK Xcelltravel & Tours Management Sdn Bhd (https://www.facebook.com/xcelltravel/)
2) FOLLOW INSTAGRAM Xcelltravel & Tours Management Sdn Bhd (https://www.instagram.com/xcelltravelofficial/)
3) Buat 1 Entri blog
4) Penyertaan terbuka untuk Blogger Malaysia .
5) Tempoh GA bermula pada 26 Mac 2016 sehingga 30 April 2016

Ok, selamat bergiveaway !

Pelik Tapi Menarik

Tasik Spotted, tasik masin yang terletak di barat laut Osoyoos, British Columbia. Apabila air menyejat pada musim panas, bintik-bintik besar mineral akan tertinggal yang memberikannya nama ini yang sangat unik dan pelik. 

cantik pula tengok tasik ni bercorak-corak macam ni. 
Thanks for reading
Love,
Yaya Yuki

Kamus Warna Untuk Rujukan Membuat Pilihan Warna

Assalamualaikum hai semua :). Haa, jangan dok pening-pening lagi nak pilih warna apa untuk raya tahun ni. Yaya nak share kamus warna untuk anda buat rujukan matching colour baju dan tudung, dan samping semuanya boleh :). Semoga share dapat membantu korang memilih warna yang diidamkan untuk sambutan Hari Raya Aidilfitri yang akan disambut pada 7.7.2016 (kalau yaya tak silap). Haa kepada yang belum ganti puasa cepat-cepat ye tinggal lebih kurang 2 bulan macam tu sebelum kita akan berpuasa pada 6.7.2016 (kalau yaya tak silap ye) kalau silap tarikh maaf. :)


Thanks for reading.
love,
Yaya Yuki

Wednesday, 23 March 2016

Specs comparison between the New iPhone SE and iPhone 6s.








Credit to fb : Clikcuz

Sharing is caring.

Love,
Yaya Yuki

Peluang Kerjaya Bersama MARA





Sharing is Caring.

Love,
Yaya Yuki

Beauty Stuff Giveaway by Sally Samsaiman


Assalamualaikum semua :) Omaigodd beauty stuff giveaway oleh sis Sally lah. huhu. Jom join. Click sahaja banner di atas untuk join ye. Good luck
"Kenapa Sally perlu berikan barangan SimplySiti @ Nature Republic kepada saya..?"
sebab yaya suka make up, suka grooming dan yaya belum pernah cuba make up jenama SimplySiti dan Nature Republic. Jadi, Sis sally kena beri pada yaya, boleh yaya cuba :)

GIVEAWAY by RosNordin

Jemput join. Click sahaja banner di atas untuk join ye. Good luck.

Love,
Yaya Yuki

Tuesday, 22 March 2016

Apple Bakal Lancar Iphone model SE

Assalamualaikum semua :) kepada peminat setia Apple Gadget mesti suka dan teruja untuk dapatkan Iphone SE ni kerana ia terlalu comel hanya berukuran 4 inci sahaja. Comel kan??



yaya tak kuat tengok iphone huhu tengah kumpul duit nak beli iphonggg hehehe. Wish me luck.

Thanks for reading. 

Love,
Yaya Yuki

Thursday, 17 March 2016

Anggaran harga 20 Jenama Tudung Popular


Untuk rujukan gegirls hijabista di luar sana ihiks :)

Photo credit to : HCL

Thanks for reading

Love,
YAYA YUKI

Sunday, 13 March 2016

Video di Facebook kini mudah di"download"

Assalamualaikum semua sahabat blogger :) haaa korang tahu tak?? atau pun korang dah lama tau, yaya yang lambat hupdate huhu, Tapi tak apa laa yaya nak bagitau juga yang Video di Facebook boleh di"download" menggunakan aplikasi YTD (Youtube Downloader). Tapi, perlu diupdate kepada version yang terkini ye. 

Kakak-kakak, mak cik- mak ciks yang selalu save sahaja video masakan, kalau nak play kena ada plan internet kan? haaaa, sekarang lebih mudah hanya paste kan link di YTD dan download :) kan mudah untuk diakses. :)
hehe sharing is caring.


Thanks for reading.

Love,
Yaya Yuki

Saturday, 12 March 2016

Jom Sewa Iklan di Blog Yaya Yuki Serendah RM10! sahaja

Assalamualaikum bloggers and sellers di luar sana. Ini khas untuk korang. Well i know nak sewa iklan di Televisyen ataupun di akhbar kos nya sangat lah tinggikan. Oleh yang demikian yaya tawarkan untuk sewa iklan di blog yaya serendah rm10 ringgit sahaja.



RM 10 ringgit untuk size 120X120 (di sidebar). Available 8 kekosongan.
RM 15 pula untuk size horizontal (di bawah header blog). Available hanya 1 sahaja. Siapa cepat dia dapat hehe.

Harga yang ditetapkan terlalu mahal????? Jommm whatsappp segera untuk runding.

Percuma 1x review produk anda dengan 1 sewaan tapak iklan. Berminat? jangan tunggu lama-lama whatsapp yaya segera 013-7677509. 

Thanks for reading.

Love
YAYA YUKI

Jawatan kosong area Senggarang, Batu Pahat, Johor

Kepada yang masih mencari peluang pekerjaan di luar sana yang masih tidak menemui sebarang pekerjaan lagi. Yaya share iklan jawatan kosong di sebuah kilang yang terletak di Bukit Kelicap. Cubalah mohon. Sharing is Caring.


Thanks for reading.

Hajat nak prank wife.. Lastly amek hang..

Pada awalnya plan nak prank wife dia, and lastly huhuhu korang baca lah dekat bawah ni.



p/s : Betul laa kan kesetiaan isteri diuji bila suami tidak mempunyai apa-apa dan kesetiaan suami diuji disaat dia punyai segalanya. 

Secara kesimpulannya bro-bro diluar sana jangan sesekali prank isteri anda dengan isu nak kahwin lagi. huhu nanti at last anda yang sentap.

love,
YAYA YUKI

Kalau memang ada bakat kreatif semua tempat jadi. #Terbaik.

Someone yang memang ada bakat kreatif dekat-dekat mana mereka lukis pun confirm cun melecun. Tak percaya? tengok ni...






Terbaik. Yaya kasi 10 bintang lah.

Love,
YAYA YUKI

Monday, 7 March 2016

SPM, dan Keputusan Sambung Belajar. Diploma? Asasi? kolej? Matriks? atau STPM? PART 1

PART 1

Assalamualaikum semua :). First at all, Tahniah kepada adik-adik yang telah berjaya mendapat keputusan cemerlang dan lulus dalam peperiksaan SPM yang diumumkan baru-baru ini. Yang kurang cemeralng tak mau laa sedih-sedih sebab SPM bukanlah penamat zaman belajar ye dik. Bila dah keluar keputusan of coz dok pening pagi petang siang malam, penat fikir sebab tak tahu nak ambil kos apa di Universiti kan. Mesti ada juga yang pening sebab tak tahu nak masuk diploma ke? foundation? ke STPM ke?? kolej atau matriks? hwarrghhhhhh.


alololo jangan sedih jomm baca sedikit perkongsian dari saya sendiri tentang tips membuat pilihan yang tepat. 
dik, first at all, nak belajar ni dik........
Hati kena SADO.
Mohon rujuk dengan kaunselor dengan apa result yang korang dapat prefer pergi mana dan sesuai mohon kos apa? *Jangan sesekali main suka hati jari tuh dok pilih-pilih sebarang kos tanpa rujuk kaunselor atau semak syarat khas program. Ingat tuh. Tak memenuhi syarat khas program punca anda gagal mendapat tempat. Contoh kalau belajar sastera nak ambik kos doktor gigi memang tak sesuai adik-adiku sayang. Jadi, jangan pelik kenapa awak tak dapat tempat.
Semak sayarat dan sila rujuk kaunselor ye. Nak rujuk dengan akak pon boleh. InsyaaALLAH akak bantu email sahaja ke yayayuki96@gmail.com
haa. Kenapa Hati kena SADO ye. Yes bila awak semua dah google dok kaji sungguh nak sambung dekat mana kan, Contoh awak dah confident pilih STPM, ada strangerssss tell youuu that STPMM sangat-sangat susah gila nak mati tahap otak terbang. Of coz serta merta awak akan cakap "OMMGG tak jadi ah STPM" ye confirm mindset manusia selalunya begitu. 
Ni akak nak bagitahu Kolej ke Dip ke ? STPM ke Matriks Ke? semuanyaa susah dik kalau kau pemalas dok goyang kaki main FB 24 jam sehari buat nota tak mau. Memang susah. Belajar tak ada yang senang kalau pemalas tahap tak tahu laa nak tafsir macam mana huhu.
Cumanya, STPM, Asasi dan Matriks ni menang dia sebab dia ni FAST TRACK untuk ke DEGREE. Yes Fast Track. Apa yang dikatakan mengenai FAST TRACK ni.. nantikan pada post akan datang huhuhu.. nanti akak sambung lagi ye. banyak lagi nak cerita ni hihiks...

okay lah selamat malam semua.

Love,
YAYA YUKI

Sunday, 6 March 2016

Ada sesiapa yang berani makan kat sini tak?

Assalamualaikum semua :) huhu tertarik pulak dengan pos dekat FB Medan Selera HORORRRR Martabak huhuhu......ada sesiapa yang berani makan kat sini tak?? Idea dan konsep terbaiikkkk dan unik.

oleh kerana ia terlalu unik yaya tolong promote sekali. hehehe jom jom jom ke Medan Horor Martabak..






credit to : Mee Besen Ori Melaka.

love,
Yaya Yuki