Thursday, 17 December 2015

#SiapaAku? SEGMEN 2015 Kalia.






Assalamaualaikum semua :) yaya dok blogwalking dari tadi terjumpa pulok segmen SIAPA AKU yang dianjurkan oleh Blogger Kalia. Ahaks interesting ni. Rasanya tak ramai lagi yang tahu siapa Yaya Yuki ni. kan? kan? (ahaks bajet-bajet artis sangat pulak i ni  orang nak kenal)

**stalker be like**
Yaya Yuki? siapa siakkk?? nama pon ajet-ajet macam jepun, ek ele dia ada kacuk ke? haaa?? aduhhhhhh bajet semacam jek aku tengok dia. hahahaha.

ehhh dialog ni bukan rekaaan semata tau, masa yaya pergi interview kan adalah seseorang yang dah jadi bestfriend pun dengan yaya ni, first tanggapan dia kat yaya macam tu. Aduhhh sedih aku, rasanya aku ni mudah tersengih di khalayak ramai walaupun gigi tak laaa puteh mana, banyak cebisan lada, lebihan cekelat jek ahaks hahahhaa.


MY BASIC BIODATA



nama:
Nur Aliah Binti Mustaffa. Nama Glamour i YAYA YUKI. Panggil Alia boleh Al pon boleh Ya pon boleh Yuki pon Awesome hehehehe. Panggilah apa-apa asalkan panggilan yang baik.

Umur:
Baru berusia 19 tahun. Muda lagi kan? ahaks :) tapi selalu rasa tak sabar nak jadi 20 an. hee ~

Tarikh dan tempat Lahir :
Yaya lahir tepat jam 8:30 malam pada 19 November 1996 di Hospital Batu Pahat.

Status Pengajian :
Yaya baru jek habis form 6. Road to Degree InsyaaALLAH :)

Sedikit Cerita Tentang Keluarga YY:
 Yaya ni anak first daripada 4 adik beradik. Jadi, Yaya ni kak Long hihik. Dah namanya pon kak Long of coz garang :D

yang sebaris 6 orang berdiri dekat belakang tu Family YAYA :) Yang duduk di sebelah kiri atok yaya, tengah-tengah poksu, makngah, yang duduk kat lantai ni pula sepupu. Ini masa raya 2015.

* ayah dan ibu masa raya 2015 hensem dan cantik tak ayah and ibu kita?* :D


Fakta Tentang YAYA

  - Seorang yang suka mengambil gambar sesuatu atau selfie hihik. 


 * Raya 2014 masa tengah gemuk sikit hehehe, tapi ada kawan cakap macam Uqasha Senrose hihi* 





 * yang ni masa join Contest Cover Magazine zaman-zaman form 4*


 * yang ni masa form 3 selalu pinjam iphone ibu kejap hahhahaha semata nak ambik gambar, at least boleh dijadikan kenangan bila yaya dah habis sekolah ni*

 * Gambar dengan Kawan-Kawan Form 6 tahun 2014/2015*

 -Seorang yang suka tengok cerita HANTU HOHOHOHO :D
Actually yaya ni penakut gila tapi bajet berani huhu. Insdious semua chapter, Annabelle, Ju On semua siri, Haunted Ship, apa tah lagi banyak laaa yang yaya dah tengok lagi-lagi masa sekolah dluu memang ada geng kaki movie seram ni, dok tengok dengan dia. TAPI, lepas jek tengok movie ni wajib tidur dengan ibu hehehehe.

-Cepat Merajuk 
  Yaya pun tak tahu kenapa yaya cepat Touching. Contoh, orang panggil yaya bodoh yaya memang pantang dan yaya akan membawa diri dan merajuk hehe benda tu nampak simple tp memang yaya tak boleh terima kita belajar pagi petang siang malam senang-senang orang panggil bodoh. emmmm. 

-Tak Suka KPOP dan RUNNINGMAN
kebanyakkan gegirl yang yaya jumpa termasuk adik beradik sendiri suka betul layan Korea, entah tak tahu laa kenapa tak boleh feel bila layan runningman heehehe.

-Suka Warna Putih 
 Kalau boleh kan semua benda milik yaya, yaya nak warna putih melambang suci, bersih dan keikhlasan :).

-Workholic dan Tak SUKA bertangguh
 Yaya ni jenis kuat berkerja hehehee bukan nak masuk bakul angkat sendiri tapi betul. Apa-apa kerja yang dapat hari ni mesti settle semua hari ni, Yaya takkan bawa ke esok hari. Yaya akui memang tak ada yang perfect. Cuma yaya nak kan Perfection dalam pekerjaan.


ehh okay lah rasanya dah panjang sangat ni, Terima kasih kepada sesiapa yang sudi baca "SIAPA AKU" ni sampai tamat. Sebenarnya yaya dah tulis ni seminggu lebih tapi still save dulu tak publish sebab asyik kekeringan idea heheheh. Akhir kata, hehehhe jom laaa memeriahkan segmen ni, boleh mengenali antara satu sama lain, dan merapatkan lagi ukhwah blogger.

sekian,
LOVE,
YAYA YUKI

5 comments:

  1. yeay! saya pun tak minat runningman dan tak suka bertangguh...huhuhuuh

    ReplyDelete
  2. Wow, first time akak dgr seorang remaja yang tak suka k-pop dan runningman... hihi

    ReplyDelete
  3. Ada juga yang tak minat runnning man. Kali pertama jumpa ni..haha

    ReplyDelete
  4. congratulation win!

    http://ash-tsukidate.blogspot.my/2016/01/tahniah-tahniah-tahniah-from-kalia.html

    ReplyDelete

sila tinggalkan komen anda :D