Friday, 25 December 2015

Jejaka yang bakal Berkahwin dengan Gadis Johor. Take Note.

Assalamualaikum semua :) bulan 12, 1, 2, 3 ni kebiasaanya musim orang buat kerja kahwin kan? Haa kepada bro-bro yang bakal berkahwin dengan gadis-gadis kelahiran negeri johor darul takzim perlu tahu tentang adat Membayar Tol ni. Oleh yang demikian yaya nak share kan corat-coret untuk jejaka yang bakal berkahwin dengan gadis Johor. Kenalilah budaya kami dulu ya hihihiks :). Pesanan yaya sediakan sampul secukupnya ya hihihik :). Actually dengan adanya adat ni menjadikan perkahwinan lebih meriah dan merapatkan ukhwah. Kepada yang bakal melangsungkan perkahwinan yaya ucapkan Selamat Pengantin Baru Semoga bahagia hingga ke anak cucu. :). Doakan turn yaya sampai cepat sikit ihiks.   Photo Credit to : Shahril Lalas
 
 
 
 
 
Thanks for reading!
Love,
YAYA YUKI

6 comments:

  1. Haritu tengok video macam kesian pon ada dekat pengantin.. Hehehe.. Saya baca komen ada yang cerita ada pengantin tu asyik tak lepas tol je last2 rombongan dia balik. Menangis2 pengantin perempuan. Huhu kesian je..

    ReplyDelete
  2. uish! kesiannya....xpelah janji bahagia....

    ReplyDelete
  3. tak apa pasti ada hikmahnya tu dek

    ReplyDelete
  4. Dah lama tak jadi tol pengantin.. bilalah sepupu den nak kawen nie.. ehehe

    ReplyDelete
  5. hahaha.. tu kalau campur gst berapa pulak tol tu.. Apapun selamat tahun baru.. MD singgah follow sini.. =)

    ReplyDelete

sila tinggalkan komen anda :D