Wednesday, 23 December 2015

Bukti Apabila Mencabut Plug, Bil Semakin Menurun #KenaTahu

Assalamualaikum semua haaa hari ni ada benda penting yang yaya nak kongsikan kredit to http://www.beritapremium.com/. Benda ni kena tahu ni yelaa biasa kan korang kalau cas laptop ke phone ke of coz tutup jek suis malaihhhh nak cabut plug kan? kan? dan kalau lagi teruk suis pon tak mau tutup. betul tak? korang selalu buat kan?? haaa baik ngaku??

jom tengok apa yang dikongsikan oleh seorang pengguna ni.

kira okay laa kan bila cabut plug boleh turunkan dari 3 angka menjadi 2 angka. kan dah jimat. Jadi moh ler kita sama-sama jadikan contoh bila kipas ke apa-apa jelaa dah tak guna off suis teruihhhh dengan pantas kilat cabut plug tu 1 saat pun tak sampai. Jangan membazir ye. Membazir kan amalan syaitooonnnnnn.

Jom sama-sama jimatkan elektrik tanda anda bijak :)

Thanks for reading! Harap perkongsian ini bermanfaat.

5 comments:

  1. Yup perkara ni dah lama..Sebab kalau kita just tutup suis tapi tak cabut plug..arus elektrik still berjalan lagi..Sebab tu la dekat rumah akak selalu cabut semua plug..husband pun heran

    ReplyDelete
  2. Akak pun memang cabut plug dan ianya memang super duper menjimatkan.. =D tak payah beli alat penjimat elektrik, buang duit jea...

    ReplyDelete
  3. Ohhhh .. baru tahuuuu ... nnt nk try laa .. makaseh utk tips :D
    Btw. Salam kenal ^^
    http://kimchaa.blogspot.my

    ReplyDelete
  4. Ooo dah lama tahu tapi tak sangka it will make a difference to electricity bills!

    Kena apply la ni bila dah tahu huhu.

    Love,
    dayanazahari.com

    ReplyDelete

sila tinggalkan komen anda :D