Saturday, 21 November 2015

CInta, Pertunangan, dan Perkahwinan.

Assalamualaikum hai semua :). Omg malam ni semacam jiwang tajuk aku ni. Emmm. Actually beberapa hari yang lepas yaya ada tayangkan gambar mr. Right ehem a.k.a mr perfect ihiks. Ada tak yang dah ternampak dan terperasan? alamaks. hehe. No, Its okay actually yaya baru perasan satu quotes ni yang menyatakan " Relationship should be between us not the whole of world " 
p/s : kalau dah halal tak apa ye. Ihiks.

Bila dok fikir-fikir balik betul laa ihiks, mungkin sebelum ni yaya excited and actually ini ada adalah sifat natural remaja yang nak meningkat nak dewasa macam yaya*eh sejak bila pulak aku pandai psikologi jiwa remaja ni* ahaks. 

Sahabat Blogger yang dihormati semua :). Yaya setuju sangat dengan quotes tu sebab baru-baru ni kawan aku yang sepatutnya berkahwin pada cuti sekolah ni tetiba putus tunang. Haa? lagi seminggu beb nak kahwin tetiba putus? acane tu?. Actually yang agak memalukan apabila majlis pertunangan beliau dibuat besar-besaran dan diwar-warkan di social media. emm emmm. Actually jangan salah faham ye, yaya tak berniat nak membuka aib cuma sekadar bercerita untuk dijadikan pengajaran kepada kita.


Pengajaran yang perlu kita ambil " Relationship should between of us " Absolutely 200% right hehe. Pandangan dari bonda kesayangan yaya. Sebelum tu, Okay macam ni yaya rasa yaya dah jumpa jodoh yaya ihiks :) InsyaaALLAH korang doakan yaya cepat naik pelamin ye. Sekarang ni tengah plan ke arah itu. Cuma bulan dan tahun nya belum ada lagi hihi. Mudah-mudahan ada jodoh. :) Amin.

opss sambung cerita haa pandangan dari bonda yaya, mula-mula yaya ni merapu sikit dok plan dengan mak ayah nak buat majlis tunang ada pelamin banyak bunga grand-grand fefeling yaya lah princess of the day ahahahhaa, sat lagi kena sekeh kepala dengan mak aduh! hahaha. Mak yaya cakap dulu zaman-zaman mak dengan ayah tak ada pun nak pelamin masa tunang. Mak duduk tersimpuh malu-malu ahaks comel mak aku (mak yang cerita macam ni, bukan yaya merapu tau) , then akak ayah datang sarung cincin haa tu jek. Tak ada habaq pada satu dunia pon cuma keluarga terdekat sahaja hehe.

Satu lagi pengajaran bersederhana lebih baik. :) jangan membazir itu amalan syaitonnnnnnn ahaks.

p/s : Lepaih ni nak kumpul bebanyak gambaq dengan mr.Perfect kite tu (lepas kami selamat akad nikah) InsyaaAllah. 

Thanks for readings!


3 comments:

  1. wow... memang abstrak painting ni...

    ReplyDelete

  2. Putting high hope on someone is good. But not too high is better
    kalau luka.. tak sakit sangat...

    Good luck.. =)

    ReplyDelete
  3. = ) bersederhana, kadang tu membuatkan org selesa dgn kita

    ReplyDelete

sila tinggalkan komen anda :D