Friday, 30 October 2015

Segmen Tambah Follower Instagram

http://bajuwarnacoklat.blogspot.my/2015/10/segmen-tambah-follower-instagram.html 

Assalamualaikum semua :) jom meriahkan Segmen dari MySweetie Friend Rrai.
Click Banner untuk join ye.
Instagram : @CikYukiYaya jemput follow ye hehehe atau click sahaja button di bawah ni lebih mudah :) yaya yuki #TeamFollowBack
Instagram

Thanks For reading!

Istanbul Ke??? Tak laa Melaka jek.

Macam Istanbul laaa korang... Fullamak berpeluh tengok gambar-gambar ni. Boleh masukkan dalam senarai tempat paling best untuk HONEYMOON ni ihiks Oppss... hehe

45Lekiu Guesthouse Melaka

let see...

 

 

 

 

 

 

 


Credit photo : Oh! Bulan.

Thanks For Readings!

Ehhh Exam dah nak start dah? here some tips

Assalamualaikum hai adik-adik yang yaya sayangi sekalian... SPM and STPM is just around the corner rite? sokay adik here hakaks have some tips untuk exam ni.. jom baca

Tips menghadapi peperiksaan

1) Pastikan emosi dalam keadaan terkawal dan stabil.
Bila time nak exam ni kan, jangan laa sesekali dok serabutkan kepala dengan masalah cinta ke masalah dengan bff ke. Kalau waktu nak exam ni time ni lah engkorang nak gaduh-gaduh dan sebagainya. Mohon terus off kan phone engkorang sampai habis exam korang tu korang settle laaa ye. Just fikir exam tu masa depan. yang lain sila ketepikan dengan sepantas kilat. Bukan hape hadik kakaks yaya sekalian, waktu exam ni kita perlukan satu feeling yang sangat tenang and damai supaya mood nak menjawab tu tak kelaut sebab terfikir pasal gaduh dengan boyfreng ke kawan ke and etc.

2) Jaga hubungan dengan ALLAH.
Bukan waktu nak exam jek sepatutnya, setiap hari. Kalau boleh solatlah di awal waktu, rajin amalkan solat sunnat Dhuha, rajin buat solat Tahajjud dan solat Istikharah (solat istikharah bukan hanya untuk tunjuk siapa pemilik tulang rusuk ye hadik-hadik ). InsyaaALLAH akan dipermudahkan ketika exam.

3) Jaga hubungan dengan Ibu Bapa dan Keluarga.
Kalau boleh pagi nak exam tu kan dik, kau salam mak ayah cakap " mak ayah halalkan segalanya yang mak ayah bagi kat adik selama ni, doakan adik ye mak ayah supaya adik dapat jawab dengan tenang dan tak putus idea" pastu cium mak ayah. InsyaaALLAH dipermudahkan dan ada ketenangan.

4) Baca nota yang Superb.
Superb? yes baca nota yang superb. Esok nak exam hari ni hang nak baca buku tebal-tebal macam kamus hadoiiii tak payah dik confirm buat hang rasa lagi steggggghesssss. Okay mari hakaks yaya ajarkan macam mana nak buat nota superb ni. Guna lah konsep ini. Taraaaaaaaa........

 

haaaaa cari ni paling mujarab dik, kau buat lawa-lawa dalam bentuk-bentuk macam ni. InsyaaAllah senang ingat. hakaks kan nota sejarah akak buat macam ni laah dik macam sepantas kilat terus lekat dalam otak hakaks.

5) Sila Tampal JADUAL EXAM di tempat yang selalu kau pandang.
yang ni kena alert ye adik-adik kakak yang kakak sayangi sekalian. Pernah berlaku kawan hakak ni hari first exam dia p menyawit dik sampai cikgu cari kat dalam kebun tu dia cakap "saya ingat tak ada exam" huuu bahaya-bahaya dah laaa paper BM wajib lulus tu. HAAA! so jadikan pengajaran tampal kat tempat yang selalu tengok macam meja belajar, dinding sebelah katil, meja solek and so on. and one more thing sila maklumkan pada Parents hokay.

6) Last but not least is Tidur laa Secukupnya.
at least 5 jam okaylaa. malam sebelum exam tu kau tenang jek jangan nak gelabah. Kau jangan banyak cakap banyak ketawa kau baca dan kau tidur bangun awal dalam pukul 5 boleh sambung baca lagi sikit. Jangan tidur kurang dari 5 jam! Dikhuatiri kau akan letih lesu dan tidak bermaya. Ehhh satu lagi kakaks tertinggal Brekfast. Yes! breakfast wajib ambil jangan biar perut kosong sebelum exam ye.


Okay laa adik2 yang kakaks yaya sayangi sekalian, Kakak doakan korang semua berjaya dengan cemerlang dipermudahkan ke IPT selepas ini dan berjaya di akhirat juga AMIN. Break a Leg! Man Jadda Wa Jadda. Usaha + Doa + Ikhtiar + Tawakal = InsyaaALLAH beroleh kejayaan amin.

Salam sayang dari kakaks Yaya Yuki dari bumi senggarang mendoakan calon-calon SPM dan STPM tahun 2015 and wish Kakaks Yaya Good Luck too for my STPM.

 

Maaf engkorang kakaks korang ni tak pernah tak sakai kalau cuba untuk dress up hehehe.

Thanks For Readings! and Good Luck

Sunday, 25 October 2015

GMBM 1st ANNIVERSARRY GIVEAWAY

GMBM 1st ANNIVERSARRY GIVEAWAY



JOM MERIAHKAN SEGMEN 
KLIK BANNER SEGMEN UNTUK INFO LANJUT

DETAIL SEGMEN

** 19 PEMENANG DI CARI
** MULA : 21 OKTOBER 2015
** TAMAT : 31 OKTOBER 2015


GMBM 1st ANNIVERSARRY GIVEAWAY ini di taja sepenuhnya oleh Kathy, Mamaniza, Sofu, Suria, Sally,  Hani, Eyra, Fuza, Adna, Ayumie, Yong, Zie, Eda, Hana, Yana Yani, Ida, Fiza, Ida Bits & Aida.

A big thanks to all of you for take part in my #1stSegmen

Assalamualaikum semua hai korang :) first all a big thanks to :

http://4ziey.blogspot.my
http://ucingkadayan.blogspot.com/
http://www.sayidahnapisah.com
http://mrsablogstori.blogspot.
http://ainpunyeceritalah.blogspot.my
http://bajuwarnacoklat.blogspot.my
http://akukaudansesuatu.blogspot.my/
http://mimirheem.blogspot.my
http://itsmelyya.blogspot.my
http://imahamdan.blogspot.com
http://nurriffah-islam.blogspot.my
http://leeyawner.blogspot.my/
http://www.pokcikblogger.com
http://www.cekgunorazimah.com
http://encikfie94.blogspot.my/
http://darihatimissmulan.blogspot.my/
http://mulan-sahbanu.blogspot.my/ 

Thanks korang sudi jadi Blog List Yaya. Malam nanti Yaya Blogwalking and follow back ye. Thanks again! :)

Thanks For Readings!

 

Friday, 23 October 2015

Yaya Yuki Nak Cari Bloglist #1st Segmen

Assalamualaikum korang yaya rasa belog yaya ni kosong tanpa ruangan Bloglist. Dengan Lafaz bismillahmillahirahmanirahim Yaya lancarkan 1st Segmen yaya yang bertajuk "Yaya Yuki Nak Cari Bloglist" . Segmen yaya ni kejap jek korang bermula hari ini sehingga esok (24/10/2015) tepat jam 10 malam.

caranya mudah sahaja :)
1- Follow Blog Yaya.
2- Komen URL blog anda.

**semua blog URL akan diterima sebagai Blog List Yaya**

as simple as ABC kan korang? hehehehe. InsyaaALLAH lepas ni yaya akan buat Giveaway yang grand-grand sikit untuk rakan bloggers. Harap sudi lah join dan jadi blog list Yaya Yuki. Okay jom lunch. ihiks :)



Thanks For Readings!

Giveaway Nurfuzie Dot Com #1


Assalamualaikum dan salam sejahtera semua
Give Away yang ditunggu tunggu oleh cik en dan sponsar sponsar cik en akan bermula pada 1/10/2015 sehingga 30/10/2015
Hadiah bernilai lebih dari RM 1000 boleh dimenangi dengan penyertaan 18 sponsar untuk 28 orang peserta yang bertuah. Mungkin anda salah seorangnnya. Jadi apa tunggu lagi, mari mencuba dengan join Giveaway Nurfuzie Dot Com #1 ini dengan syarat yang sangat mudah.
Kalau sertai Insyallah rezeki itu ada, Kalau tidak sertai sudah tentu rezekinya tiada
Ini syarat yang perlu untuk menjadikan rezeki itu jadi kenyataan


1. Buat satu entry bertajuk "Nurfuzie Dot Com #1Giveaway"

2. Follow  dan like semua sponsar dibawah ini  dan copy html dan paste di HTML entri korang :

Follow Blog
Nurfuzie , Julia Jamaludin , Lisa Hlovate , Along , MrsYatie , KhalidKyle , Shad , Nona , Farah , Athirah Diyana , Ejulz , Addin , Nik Ainaa , KawaidesuConcept , Emy Amelia , Irrayyan , Sporting Mummy , SayidahNapisah

Follow Instagram
Nurfuzie , Lisa Hlovate , Along , Shad , KhalidKyle , Athirah Diyana , Ejulz , Nik Ainaa , KawaidesuConcept , Nona , Emy Amelia , Marsha farprettybylh

Follow Twitter


Follow Google+


Masukkan Dalam Bloglist
Farah , MrsYatie , Addin , Irrayyan , SayidahNapisah

Fanpage

Nurfuzie.com
Along Maisuri
Shad
Ejulz
Farprettybylh
Kawaidesu Concept
Sayidah Napisah
Emy Amelia
Carehappytips
Jeragat LESS? Seronok
Follow
Cahaya Farah
Irrayan

3. Publish dan letakkan link entri tersebut di komen entri  Giveaway Nurfuzie Dot Com #1 sahaja

Tarikh Give away ini bermula 1/10/2015 sehingga 30/10/2015.

Gadget followers dah kembali

Assalamualaikum semalam kan yaya ada post entry pasal Gadget Followers yaya hilang kan korang? Alhamdulilah terima kasih kepada rakan-rakan bloggers yang bagi cadangan.

Taraaa... dah ada balik hehe yaya dah tak pakai Google Chrome. Now yaya pakai Mozilla Firefox tak ada dah masalah Gadget Followers hilang. Korang yang ada masalah yang sama tukarlah kepada Mozilla Firefox :)





















Thanks for readings!

Thursday, 22 October 2015

Nak Tanya Skit Boleh Tak?

Assalamualaikum korang. Yaya nak tanya lah kenapa ye gadget Followers yaya ni hilang. eh bukan dekat blog yaya jek tau bila yaya Blogwalking dekat blog orang lain pon sama korang tak dapat nak follow. Nak join Giveaway pun susah sebab tak dapat memenuhi syarat-syarat.

Tolong Yaya Pleaseeee Thanks :)


Friday, 16 October 2015

Hadiah Giveaway dah sampai



Asslamualaikum :) hadiah giveaway yaya dah sampai and a big thanks you to Rrai sebab pilih yaya sebagai pemenang Giveaway dan a big thanks to Kak Ros sebab beri hadiah yang best ni pada yaya :) terima kasih.

Thanks For Reading.

Review Butik Anggun

Assalamualaikum semua :) lama tak hapdate berceloteh riang ria dekat sini. Belogku dah jerebu jadi tak nampak mana new post nya ahaks :D. so Today yaya nak review satu butik yang gojes ni dan nama dia ialah BUTIK ANGGUN .





Cantikkan instant 2 muka ni?
dan banyak lagi di  https://www.facebook.com/Butik-Anggun-190400417783533/
nak tengok warna lain? nak beli sila ke Facebook Butik Anggun. Jangan lupa like sekali ye.

need to review butik? instashop, product or anything else? mind email me aleiyamustaffa@yahoo.com.

Thanks for reading!

Tuesday, 6 October 2015

Cheese Cake Oreo Tanpa Oven

Okay dekat sini sapa suka makan Cheese Cake ???? aku adalah salah seorang nya ahaks :D btw, nak kongsikan resipi dari Kaum Hawa. senang gila tak payah oven punnn...

let go...




Bahan-bahan :
1 peket biskut oreo )
50gram mentega/butter
200gram whipping cream
250gram cream cheese
yogurt atau susu segar atau apa-apa bahan tambahan yang perlu
sedikit gelatin


Cara-cara penyediaan :
1. Asingkan biskut oreo dari cream yang terdapat di dalamnya. Lebihan cream ini boleh digunakan dalam kisaran keju nanti.

2. Hancurkan biskut oreo sehingga halus sebagai base cake anda.

3. Cairkan sedikkit mentega dan campurkan bersama biskut oreo. Masukkan ke dalam acuan dan tekan sehingga ke hujung dengan mampat serta rata ke seluruh bahagian.

4. Ketepikan dan simpan di dalam peti.

5. Putarkan whipping cream, yogurt / susu segar sehingga kembang. Tambahkan sedikit esen vanilla sebagai pewangi.

6. Masukkan gelatin yang telah dicairkan dengan air panas ke dalam kisaran.

(2 sudu serbuk gelatin larutkan ke dalam suku cawan cawan air panas)

7. Masukkan sedikit crumbs oreo.

8. Fillings anda telah siap dan boleh dituang ke dalam bekas acuan yang telah disejukkan.

9. Hiaskan kek anda mengikut cita rasa dengan lebihan biskut oreo. Boleh diletakkan jem atau buah-buahan sebagai hiasan tambahan.

10. Biarkan di dalam peti selama 3 jam untuk mendapatkan kek yang lebih padat dan bercreamy.

p/s: 2 sudu yogurt / suku cawan susu segar ( hanya bahan tambahan, tak perlu banyak )

Selamat mencuba.

Thanks For readings!

Jangan Tengok kalau hati tak kental

hehehe tolong jangan kecam yaya dengan tajuk tu. tadi dok scroll2 facebook terjumpa sesuatu yanggg perghh memang terliur. sesiapa yang berada di Shah Alam boleh laaa cuba. Credit to fb : OhBulan

House of Nasi Kerabu Shah Alam




kalau boleh fly ke Shah Alam sekarang aku pergi ahaks! hehehhehee

Thanks for reading!

Result Muet dah keluar


Assalamualaikum hai semua :) first at all i would like to say "Alhamdulilah, thanks to Allah". Actually, ini ada lah first try yaya ehem target nak dapat 4 sebenarnya tapi kurang 20 markah hehe. Alhamdulilah band 3 pun dah syukur kira dah memenuhi syarat permohonan ke IPTA. Kalau free2 ingat nak ambil lagi. InsyaaAllah.

Yaya memang tak begitu perform sangat dalam Listening and Reading. emm emm. anyone share tips untuk this two parts. Speaking Alhamdulilah okay. Writting pon masih bolehlah. Time reading jek confirm mengantok gila ahaks :D sampai nak kena bawa gula-gula kopi satu plastik . So for those yang ambil this November wish you Good Luck gaiss.. do the best.


Thanks for readings!

GIVEAWAY OCTOBER BY IMPIANA CIK YANIE



click banner untuk join :) Good Luck.

Giveaway 2015 By Syafiyahluv.com


jom join :) click banner good luck gaiss.

Sunday, 4 October 2015

Segmen Join Blogger Ku

http://ucingkadayan.blogspot.com/2015/10/segmen-join-blogger-ku.html

Blogger Ku Komuniti  adalah komuniti untuk para blogger yang ingin mengikuti perkembangan Blog yang Update Setiap hari.

Syarat Syarat Nya Mudah :

1.Join Blogger ku Komuniti.
2.Buat Tajuk Post "join Blogger Ku".
3.Copy Semua Coding yang telah disediakan di box dan Paste ke dalam ruangan html dan publish.
4.Share Post Anda ke Blogger ku dan Mana-mana Google Plus Community.
5.Tinggalkan Url Post Anda Ke Ruangan Komen Disini.

Sekolah Ditutup 2 hari

Petang tadi kami baru balik dari sekolah, ambik fon buka group wasap, and then ada wasap dari GPK yang berbunyi begini.....




Oleh yang demikian, cuti ini juga dikecualikan di beberapa buah negeri. Jadi, adik-adik yang akan bercuti selama 2 hari ini elakkan daripada melakukan aktiviti di luar rumah. Banyakkan minum air mineral jaga kesihatan elok-elok. Khususnya buat adik-adik yang akan menghadapi exam-exam besar gunakan cuti anda dengan sebaiknya.

Thanks for reading!

minat karok? mesti install

Assalamualaikum hai semua ? korang sihat tak?? kalau tak sihat bergegas laa ke klinik berdekatan untuk mendapat rawatan.
ehem okay kat sini siapa minat karok-karok, tapi tak suka nak pergi karok ? yeayyyy sama laaa kita. Oleh yang demikian, jommm install Smule ( karok online) dan jangan lupa follow yaya tau gaisss.



* my favorite song..

gaiss kalau nak ajak duet invite laa kami ye :)

Thanks for reading!