Thursday, 4 June 2015

"ALL ABOUT THE SONGS" BY BAJUWARNACOKLAT

Assalamualaikum so today aku free tibalah masa mengeratkan silaturahim sesama blogger hehe.Dengan ini aku menyahut jemputan dari Blogger Manis comel yang bergelar Rrai.



well kadang-kadang perasan tak banyak kenangan kita yang diserasikan dengan lagu-lagu tertentu.Segmen ni menarik.sambil-sambil tu boleh lah throwback-throwback moment di sebalik lagu. "ALL ABOUT THE SONG" yeahhhh :D


JAWAPAN PERTAMA

okay lagu yang paling aku teringat zaman-zaman kanak-kanak ribena dulu ialah TROUBLE IS A FRIEND BY LENKA.Actually aku pun tak tahu laa apa yang special dengan lagu ni.maybe aku suka kawan dengan masalah kot.Masih segar lagi dalam ingatan aku first time dengar lagu ni masa aku pergi kem kepimpinan Pengawas masa form 1.Masalah nya dengan bestfriend aku sekali jatuh cinta dengan lagu ni,lepas tu kita orang sambil pegang-pegang tangan nyanyi sama-sama. Nama pun pengawas beb that why aku rasa aku jatuh hati dengan lagu masalah ni hehe.Until now, i'm still remember the lyrics.Time flies, and my age make me more matured now.and i know why im in love with this song.


Even now aku masih belajar PRA-U di sekolah yang sama tapi suasana dah lain.kawan-kawan dah lain semua lain.semua tak sama.Kawan-kawan jauh beza dengan kawan-kawan masa kita kanak-kanak ribena dulu, aku rindu saat-saat tu, rindu nak berkumpul balik macam dulu.Sekarang semua dah pergi jauh buat haluan masing-masing makin hari makin renggang silaturahim yang pernah terbina dulu.Tapi tak apa aku faham sekarang dalam hidup dia orang bukan ada aku jek.Jadi kalau rindu , aku selalu dengar lagu ni jek laa 


eh panjang pulak jawapan i sorry Rrai hehe...


JAWAPAN 2

haha. soalan ni paling win. yang ni pulak MY HEART WILL GO ON.KENAPA LAGU NI?? SEBAB cuba dengar lagu ni. tak payah susah-susah nak pergi youtube kat blog aku ni ada, aku suka dengar lagu ni yang instrumental memang best wei. lagi-lagi kalau touching dengar confirm banjir kelopak mata. hehehe tak percaya?? try la :D 


JAWAPAN 3

Okay lagu yang sentiasa boleh buat aku move on ialah THE CLIMB-MILEY CYRUS.kadang2 aku akui bila dah give up baca sejarah dunia tu, yelaa bila dah give up otak ni berfikir 360 darjah terus, rasa nak berhenti jek kerja kan senang hehe ,tapi bila dengar lagu ni semangat datang balik. Refresh balik otak ni AKU NAK JADI LAWYER mestilah kena belajar sejarah hehe :) cuba baca sedikit lirik lagu ni.

There's always gonna be another mountain
I'm always gonna wanna make it move
Always gonna be an uphill battle
Sometimes I'm gonna have to lose
Ain't about how fast I get there
Ain't about what's waitin' on the other side
It's the climb
The struggles I'm facing
The chances I'm taking
Sometimes might knock me down, but
No I'm not breaking
I may not know it, but
These are the moments that
I'm gonna remember most, yeah
Just gotta keep goin',
And I, I gotta be strong
Just keep pushing on, 'cause'

JAWAPAN 4

 Okay lagu yang ni pulak AEMAN-ANAK SOLEH. Biasanya program motivasi mesti ada part yang kita kena mohon maaf dengan mak ayah kita kan. Background music nya mesti lagu ni tapi memang sedih lagu ni.Bila berjauhan dengan mak ayah dengar lagu ni confirm meleleh air mata beb. Hayati sedikit liriknya.

Wahai Tuhan limpahkan hidayahMuUntuk ayah dan ibukuWahai TuhankuBerkati dakuBerkati ibu ayahkuSayangilah mereka sepertimanaMereka menyanyangikuDan mengasihiku waktu kecilkuTak terbalas budi jasanya

JAWAPAN 5

Lagu yang mengisahkan kehidupan aku sekarang?? emmm apa ek?? macam tak ada kot..
tapi kalau lagu favorite tu ada.
lagu nya ialah 
NADIA-SALAM BUAT KEKASIH
dan INTEAM-NUR KASIH

JAWAPAN 6

Okay yang ni JAR OF HEART - CHRISTINA PERRI adalah someone tak habis-habis minta aku nyanyikan lagu ni buat dia . tapi tapi...... aku malu laaa haha suara dah laa tak sedap kucing dengar aku nyanyi pun boleh pengsan, i guess ihik...

JAWAPAN 7

Hokay i ada lagu special nak nyanyi untuk u, special gila lagu ni sebab i akan nyanyi kan masa hari special u hehe..

Pertama- HAPPY BIRTHDAY bila tiba birthday u nanti
dan
Kedua - SELAMAT PENGANTIN BARU kalau i dapat undangan ke wedding u nanti hehe :)


finally, habis jugak jawab semua soalan :) jom laa ramai-ramai meriah GA ni :) Selamat Bersegmen


Thanks For reading :)
love,
YAYA YUKI

4 comments:

  1. Heheee thenkiuuu awakk join Segmen kite yg tak seberapa nih. Alolooo so sweet nak nyanyikan lagu pengantin ekh. Ntah2 kite yg kena nyanyikan dulu untuk diaa. Hahahahaa

    ReplyDelete
  2. dri segmen yg sama... done follow
    http://muslimahsejati96.blogspot.com/2015/06/segmen-all-about-songs-by.html

    ReplyDelete
  3. Ade singgah....
    Best song...

    http://bimbinganbelajar29.blogspot.com/2015/07/segmen-all-about-songs-by.html

    ReplyDelete
  4. done follow #479..

    singgah bw..keep sharing ya, nice blog!

    ReplyDelete

sila tinggalkan komen anda :D