Sunday, 8 February 2015

Liebster Award Answer From Yaya Yuki #3

Assalamualaikum semua :) maaf ye yaya yuki lambat bagi respond sebab busy skit :) tapi akan juga cuba sedaya upaya untuk respond as soon as possible :)
and tonight yaya nak jawab soalan yang datang dari blog http://insekio.blogspot.com
thanks dear tag kite :)




Antara suami kaya tapi hodoh dan suami miskin tapi handsome, mana satu korang pilih?

alamak soalannya :) hehe kalau nak cari suami mestilah yang boleh menjamin future kita kan, tak laa semestinya kaya :) cukuplah sekadar ekonomi dia sangat kukuh yang boleh tampung future family kita nanti kan :)

Apa skincare yang korang guna sampai muka jadi flawless niiiiiiii?!?!

emm yaya ni tak tentu, kadang-kadang suka suka yaya jek tukar yang ni tukar yang tu hehe :) apa-apa pun skincare ni depends pada kulit masing-masing ada orang yang pakai feedback 1 kotak belum habis pun dah flawless ada org dah 5 6 kotak dah tak nampak nampak jugak hasilnya, so korang kena bijak memilih yang sesuai dengan kulit atau jenis darah korang ye
cuma kat sini yaya boleh suggest Babykiss and Radiance Signature.

Pendapat awak tentang blog saya ni?

simple tetapi cantik :) dan senang mata dan hati membaca :) keep it up 

Apa yang korang buat bila korang sedih putus cinta?

yaya akan buat seperti rutin yaya selalu ataupun yaya sibukkan diri yaya supaya yaya tak ada masa untuk fikirkan lagi tentang dia :)


Apa cita cita korang? Dan kenapa korang pilih kerjaya tu?

Lawyer. I want to be someone who know about LAW , so people cannot stun with astonishment with me that why i choose to be a Lawyer.

Destinasi percutian yang anda impikan?

Paris. :)

Macam mana nak tahu yang dia tu sahabat susah senang kita?

uji dia dengan kesusahan kita, tengok adakah dia stay dengan kita ataupun biarkan kita sorang2 settle kan masalah.

5 orang terpenting dalam hidup awak

1) Mak dan Ayah 
2) Adik Beradik
3) Guru
4) Kawan atau Sahabat
5) Husband (sekarang belum ada :) nati dah ada mestilah penting dan akan berada pada no 2 selepas Mak and Ayah yaya tetap yang pertama sampai akhir hayat yaya ) :)


Perkara yang anda lakukan bila bangun tidur

baca doa :) duduk kejap atas katil refresh mind dengan baca nota.

Tips mendapatkan kulit gebu licin bak kulit tomato

semestinya lah yaya bukan pakar kecantikan hihi tapi sikit tu tahu lah :)

1) jaga makan. maksudnya kurangkan pengambilan makanan ringan, minyak, gula, dan garam.
banyakkan makan sayur okey :)

2) kurangkan ambil minuman berkafein

3) disiplin kan diri. Maksudnya jangan malas nak pakai skincare selalu

4) Cukup Tidur. At least, 5 jam ke atas

5) Kurangkan Stress.Kalau selalu stress memanjang nati kita cepat nampak tua tau :) Keep Calm and Smile Always. Everything was gonna be okeyh


ok.sampai sini sahaja :)

thanks for reading, good night all

love,
Yaya Yuki

No comments:

Post a Comment

sila tinggalkan komen anda :D