Monday, 9 February 2015

Kita Kasi Tarbiah Sentap Sikit

boy : sayang please sayang jangan tinggalkan i, i sunyi tak ada u
girl: eleh :p
boy : Sayang please sayang, i tak boleh hidup tanpa u, u faham tak ni sayang??!
girl : eleh , as i know laa ,and im sure u know what i'll talking about, "manusia ni memerlukan oxygen untuk terus bernafas dekat atas muka bumi ni, so macam mana pulak if i tak ada u tak mampu hidup ???  **muntah pelangi***

anda pernah ada dalam situasi seperti ini??? hihi semalam kan aku dok scroll-scroll wechat , terjumpa la satu gambar yang boleh buat kita sentap ** eh jap-jap kalau korang nak add my wechat nah id leeya_khyra :) *peace* sambil senyum menampakkan gigi arnab ku ini :D



aku create dialog dekat atas tu sebenarnya based on gambar ini :) sebenarnya situasi seperti ini banyak berlaku di persekitaran sama ada pada bestfriend kita , adik beradik kita and anyone or diri kita sendiri . 

A donkey years ago,tak ada laaa donkey years sangat baru jugak hihi
 aku ada jumpa situasi seperti dia atas ini  berlaku kepada seorang kawan aku.
dia datang dekat aku nangis, aku tanya lah wasap wasap beb apa hal lu nangis-nangis ni?? kucing lu meninggal eh??? ( boleh tahan ganas ek Cik Yaya Yuki Hang ni ) **Air yang tenang jangan disangka tidak berombak hokeyh ** hihi Si A pun menjawab tak lah Yah boyfriend i, dia tinggalkan i (haha aku pun tak tahu awat kawan aku yang sorang ni panggil aku Yah, err i feeling kak yah kak yah jual Bahulu tu pulak ) hihi 

so dia pun dok bebel-bebel kat aku dia tak boleh hidup tanpa boyfie dia, dia tak ada sesiapa lagi selain boyfie dia and anyting else,so aku pun hape lagi brainwash sikit laaa
kau lupa beb kita sentiasa ada ALLAH,
habis yang depan mata kau ni tunggul ke ???
mana ada tunggul yang comel macam gini kan ?? :P :P
yang dekat rumah tu, yang always bagi support suruh hang belajaq betul-betul dapat straight A, siapa?? haaaa ? fikir laaa beb, tak mau cakap macam tu, ramai lagi belakang hang, masih sayang hang, so its okay kalau boyfie hang tu pergi, nati one day dia jugak yang rugi tinggalkan hang dah laaa cantik + pandai everything tip top meletop laa (tapi lagi cantik comel aku laaa kan) sempat lagi aku dok usik-usik dia ni yelaa  kadang-kadang bukan senang  kita nak buat kawan kita tersenyum kan..



moral : your-spouse-to-be who is right now walking on the Earth, breathing the same air like you. Keep calm and keep Istikharah.

korang baca sambil dengar lagu kat blog aku ni baru laaa feeling hihi **kalau tak nak pun tak ape :)



Thanks For Reading
love,
Yaya Yuki

No comments:

Post a Comment

sila tinggalkan komen anda :D