Tuesday, 17 February 2015

Jom Kita Berzumba (The Best Exercise)

Hai Assalamualaikum semua member-member blogger yang handsome lagi cantik. okeyh hari ni Yaya nak share and ajar serba sikit tentang Zumba.Zumba tau bukan Zombie hee :D
apa tu Zumba Fitness Dance ??? macam poco-poco ke?? ok ayuh pinjam kan sekejap mata dan mulut korang untuk baca post dari Teacher Fitness Yaya Yuki hehe.Mesti ramai yang dah tahu kan yaya ni jek tertinggal bas .kesian...

ok jom :) let me explain briefly,

WHAT IS ZUMBA FITNESS DANCE??

Zumba is a dance fitness program created by Colombian dancer and choreographer Alberto "Beto" Perez during the 1990s. Zumba is a trademark owned by Zumba Fitness, LLC.Zumba involves dance and aerobic elements. The choreography incorporates hip-hop, soca, samba, salsa, merengue and mambo.

8 TOP REASONS TO ZUMBA

1) Loose 800-1000 calories in an hour.
2) fit fun into a busy schedule.
3) Reduce stress.
4)Burn fat, maintain healthy weight.
5)Build eduration and coordination.
6)Increase circultion and flexibility.
7)Strengthen your heart and lungs.
8)Tone Muscles

before and after zumba fitness. best kan :)


zumba ni ada fasa-fasa. untuk begineers Yaya suggest boleh search di Youtube Zumba Fitness Part 1 atau Zumba Fitness for begineers :) kalau fasa 1, still slow movement, dan fasa-fasa seterusnya dah laju :) kalau begineers haruslah mulakan dari fasa 1 kalau terus masuk fasa 2 ,takut badan kita terperanjat pula .. ia nya senaman yang best sangat and kalau rajin buat tiap-tiap hari lemak lemak degil yang dah beranak cucu dalam badan kita mesti boleh pecah. :)

Jom awak awak semua kita Berzumba and keep Fitness and Slimming :)

that all for today
thanks for reading
love,
Yaya Yuki

6 comments:

  1. @Bbwana adienia Jom kak wana kita berzumba zumba hehe :) yaya ada download banyak jugak video zumba ni, ada masa nati yaya upload dekat blog ni :)

    ReplyDelete
  2. Zumba zumba hehehe Thanks share dear =D

    ReplyDelete
  3. workout fevret sy tu..zumba..memang berkesan untuk kuruskan badan selain tu..enjoyyy hilangkan stress..

    ReplyDelete
  4. awak di tag.. http://primrosebunga.blogspot.com/2015/02/iphone-5s-giveaway-by-syafiqspecki.html

    ReplyDelete

sila tinggalkan komen anda :D