Saturday, 28 February 2015

10 Orang Jek Lagi??

Assalamualaikum semua sedar tak sedar aku tak sangka laa pulak lagi 10 orang followers Blog yaya Yuki hampir mencapai 500 orang. Tak sabarnya nak dapat 500 Followers setelah hampir 5 tahun berblogging hehehe :D. nak capai ribu-ribu rasanya belum layak lagi.tapi aku cuba.

have a nice day everyone 
good luck
and
good night



Alhamdulilah :) 

Terima Kasih semua :)


only a short entry from me
TQ for reading and support YAYA YUKI .

love,
Yaya Yuki
#TeamYAYAYUKI

Giveaway Diari Jejaka Hangat 2015




Assalamualaikum dan salam sejahtera

Giveaway Diari Jejaka Hangat 2015 bermula pada  jam 12.30 tengah hari 22 Februari 2015 sehingga 12.30 tengah malam 15 Mac 2015. Menawarkan pelbagai hadiah menarik untuk dimenangi oleh para peserta. 

Semua blogger dijemput join untuk menyertai Giveaway ini.


Syarat - syaratnya : 
1. Wajib Follow Blog Sponsor
DiariJejakaHangat |  Suhailah | Syafiqah | Fadzi | Wanrus | Solehah | Nazirah | Fara | Zuhaira | Isra | Kathy | Rbain
2. Wajib Like Fanpage Sponsor

 3. Wajib Follow Instagram Sponsor
DiariJejakaHangat | Suhailah | Wanrus
4. Tambah Google Plus Sponsor
+Mohamad Khairil 
5. Buat entri bertajuk Giveaway Diari Jejaka Hangat 2015
6. Copy coding yang telah disediakan dan paste kan ke dalam ruangan HTML dan Publish entri. 
 Contoh Cara Nak Paste Coding Entri :


Kredit utk Mialiana

7. Tinggalkan URL entri anda ke dalam ruangan komen INI
20 pemenang bertuah akan dipilih dan keputusan pemenang akan diumumkan pada 16 Mac 2015.
 Good Luck!!

SEGMEN WWW.SITISHARINI.COM

CLICK BANNER TO JOIN!


Assalamualaikum semua=)

Cik Siti sedang melancarkan segmen bagi mewar-warkan penghijrahan storybyciksiti.blogspot.com ke www.sitisharini.com .

Jemput join semua ye. Thanks!! =))
Tarik tamat: 15/03/15

Thursday, 26 February 2015

Vintage Book Marker Giveaway by Sally Samsaiman

Assalamualaikum semua yeayyyy hari ni habis kelas awal so balik awal rehat and bolehlah mulakan misi join GA yang sedang berlangsung :)



Salam Buku!

Eh, ada ke Salam Buku..? Vintage Book Marker Giveaway by Sally Samsaiman ni Sally adakan sempena dengan kehadiran entri Vintage Book Marker yang Sally pernah tulis beberapa minggu yang lepas dan sebagai pendorong supaya anda semua rajin membaca macam Sally (ihikkss), Sally nak bagi Vintage Book Marker ni kepada mereka yang bertuah.

http://sallysamsaiman.blogspot.com/2015/02/vintage-book-marker-giveaway-by-sally.html


Syarat-syaratnya :
  1. Follow blog Sally, Add To Circle Google+ Sally, Follow Twitter Sally, dan Like Fanpage Sally & Fanpage The Sister's Closet
  2. Buat satu entry bertajuk Vintage Book Marker Giveaway by Sally Samsaiman.
  3. Copy coding yang telah disediakan dan paste kan ke dalam ruangan HTML
  4. Tinggalkan URL entri anda ke dalam ruangan komen.
  5. Sally akan gunakan khidmat Tangan Ajaib Sally (manual) untuk pilih 6 orang blogger (3 Vintage Book Mark + 3 Regular Book Mark)...
  6. Segmen ini akan berlangsung dari 23rd February - 28th February 2015 (11.59 pm waktu Malaysia) 
(Jika anda tiada mana-mana medium sosial media diatas, anda masih lagi boleh menyertainya)

Vintage Book Mark
Regular Book Mark

Wednesday, 25 February 2015

Perhatian Kepada Pelajar Lepasan SPM 2014

Assalamualaikum semua :) mohon perhatian kepada adik-adik kakak yaya yang disayangi pelajar lepasan SPM 2014 permohonan kemasukkan ke IPG untuk Program Persediaan Ijazah Sarjana Muda 2015 telah dibuka. Mohon ambil perhatian dan membuat permohonan segera.Sebab biasanya permohonan ni dibuka dalam waktu yang singkat sahaja.


Aku ingat lagi tahun lepas ramai kawan-kawan aku yang rugi sebab tak mohon yela dapat tak dapat bergantung pada rezeki kan.Apa-apa pun kita kena mencuba juga untuk mohon.


ALL THE BEST.GOOD LUCK, untuk pengetahuan semua aku mohon jugak sebab masih memenuhi syarat.sebab aku baru 19 Tahun . All the best for YAYA YUKI too hihi :)


sila ke pautan tersebut untuk mengakses ke laman web KPM



love,
yaya yuki

Monday, 23 February 2015

Aku Pelik

Assalamualaikum readers Blog Yaya Yuki yang comel handsome lagi bergaya :) Aku Pelik Yes Aku pelik dengan segelintir manusia yang gemar mencerca diri sendiri.Sebagai contoh

"Aku ni gemuk la tak shuke tak shuke, nak kurus,nak kurus""aku ni hitam laa n bla bla,awak belanja laaa tite product yang Blink baru laa tite bertambah blink2 gitu" errrrrrrrrrrrr mohon letak baldi di sebelah anda dikhuatiri termuntah pelangi bila terbaca status ini hahaha..

padahal pada hakikatnya bila kita tengok badan dia punyala kurus,kulit pulak putih mulus jek. kaki bak chopsticks tuh haa, aku rasa kalau kucing tengok, kucing pandai komen,kucing pun akan komen "kau ni Keding, cuba la ternak lemak lebih sikit macam aku ni baru comel'.

Persoalannya aku pelik kenapa kita mesti kena menghina diri kita sendiri. Ramai kat luar sana adik-adik ,kakak,abang-abang yang yaya hormati sekalian dilahirkan dalam keadaan yang serba kekurangan dan pelbagai penyakit, baru-baru ni aku ada terbaca bayi dilahirkan dengan keadaan usus di luar.Ya ALLAH kesian sangat.

Bertapa PENTINGNYA perkataan dan rasa BERSYUKUR dalam hidup kita pada hari ini. Ada orang dilahirkan tanpa kaki tanpa tangan tapi bertapa dia bersyukur akan hidupnya dengan tidak pernah kenal erti mengalah dan kemudian dia berjaya dalam hidupnya.


That all for today :) I hope u can gain something from this post :) Thank you for reading. Enjoy Your Reading Good Night :)


Love,
Yaya Yuki

Aktiviti Ziarah-Menziarahi Sempena Tahun Baru Cina

Assalamualaikum semua :) first at all

Gong Xi Fa Cai , Happy Chinese New Year To all Chinese

and im so sorry because im late wishing

Sempena tahun baru cina baru-baru ini kami (warga Form 6) telah berkunjung ke rumah Koh Suek Chen dan Lee Ying Shuang :) satu pengalaman yang tidak dapat kami lupakan 

sebab ini adalah pengalaman pertama yaya berkunjung sempena tahun baru cina :)

seronok sangat dapat mengenali family mereka dengan lebih rapat, belajar serba sedikit adat resam dan bahasa :) and yaya berhasrat akan menerapkan aktiviti ini setiap tahun bermula tahun ini.

*Gambar kenangan*


From Left Piya, Kamilah,Shuang,Huda,Suek Chen. *MY BFF*


*comel Suek Chen*


*KAMI* without YAYA sebab yaya lah photografer Free of Charge nya heee :D but its okay sebab yaya suka bab-bab ambik gambar ni :D walaupun tak pro poyo jek lebih :D


*ni jek gambar YAYA yang ada hihihi :D siap ada ribbon tu kat mulut*


A big Thank You Very Much to Lee Ying Shuang and Koh Suek Chen Family 


okay sampai di sini saja :) selamat malam semua
enjoy your reading and im hope you can gain something from my simple entry
Thank You

love,
Yaya Yuki

Tuesday, 17 February 2015

Jom Kita Berzumba (The Best Exercise)

Hai Assalamualaikum semua member-member blogger yang handsome lagi cantik. okeyh hari ni Yaya nak share and ajar serba sikit tentang Zumba.Zumba tau bukan Zombie hee :D
apa tu Zumba Fitness Dance ??? macam poco-poco ke?? ok ayuh pinjam kan sekejap mata dan mulut korang untuk baca post dari Teacher Fitness Yaya Yuki hehe.Mesti ramai yang dah tahu kan yaya ni jek tertinggal bas .kesian...

ok jom :) let me explain briefly,

WHAT IS ZUMBA FITNESS DANCE??

Zumba is a dance fitness program created by Colombian dancer and choreographer Alberto "Beto" Perez during the 1990s. Zumba is a trademark owned by Zumba Fitness, LLC.Zumba involves dance and aerobic elements. The choreography incorporates hip-hop, soca, samba, salsa, merengue and mambo.

8 TOP REASONS TO ZUMBA

1) Loose 800-1000 calories in an hour.
2) fit fun into a busy schedule.
3) Reduce stress.
4)Burn fat, maintain healthy weight.
5)Build eduration and coordination.
6)Increase circultion and flexibility.
7)Strengthen your heart and lungs.
8)Tone Muscles

before and after zumba fitness. best kan :)


zumba ni ada fasa-fasa. untuk begineers Yaya suggest boleh search di Youtube Zumba Fitness Part 1 atau Zumba Fitness for begineers :) kalau fasa 1, still slow movement, dan fasa-fasa seterusnya dah laju :) kalau begineers haruslah mulakan dari fasa 1 kalau terus masuk fasa 2 ,takut badan kita terperanjat pula .. ia nya senaman yang best sangat and kalau rajin buat tiap-tiap hari lemak lemak degil yang dah beranak cucu dalam badan kita mesti boleh pecah. :)

Jom awak awak semua kita Berzumba and keep Fitness and Slimming :)

that all for today
thanks for reading
love,
Yaya Yuki

Thursday, 12 February 2015

Al-Fatihah

Innalilahi wa inna iilahi rojiun. Al Fatihah untuk dua orang tokoh negara yang telah kembali menghadap illahi.


1) Tuan Guru Nik Aziz Nik Mat




2) Dato Hasbullah Awang



Salam takziah buat keluarga, rakyat kelantan dan seluruh rakyat malaysia.

Al-Fatihah

BIRTHDAY GIVEAWAY BY FARAHANA RAMLAN

ok kita sambung balik :)
second :)


Ucapan Khas Dari YY sempena Bithday Cik Farhana Ramlan

selamat hari lahir,
selamat hari lahir.
selamat hari lahir adik Farhana Ramlan
selamat hari lahir :)

happy birthday to you,
makan ubi kayu,
happy birthday to adik Farhana Ramlan
happpy birthday to you :)


Selamat menyambut hari kelahiran yang ke 18 tahun .
semoga menjadi insan yang cemerlang dunia akhirat
menjadi seorang muslimah yang cemerlang dari segi akademik, sahsiah, agama, dan akhlak
menjadi anak yang solehah untuk ibu dan bapa
mendapat keputusan yang cemerlang dalam Sijil Pelajaran Malaysia (SPM)
dan
dimurahkan rezeki, 
rezeki yang jauh didekatkan
rezeki yang masih dibumi, dikeluarkan
rezeki yang masih dilangit, diturunkan.



jemput join :) click pada banner :)
thanks :)

love,
yaya yuki

GIVEAWAY BY EKINRAZALLI WORTH RM500 TO WIN!

Assalamualaikum semua :)
maaf sangat-sangat aku lama menyepi :)
Insyaa Allah cuti Jumaat Sabtu ni, aku cuba BW and Join Giveaway :)

kita mulakan dengan :)

GIVEAWAY BY EKINRAZALLI WORTH RM500 TO WIN!
terima kasih kepada sahabat blogger
cik Syahirah Ismail sudi tag kita :)


hadiahnya :
1. blouse satin size L byekinrazalli x 2 pemenang
2. chiffon pant office attire (full lining) x 2 pemenang
3. storage bag x 1 pemenang
4. Tutu skirt beige color x 1 pemenang
5. Topup RM5 x 4 Pemenang
6. RAHSIA (worth RMxx)
7. RAHSIA (worth RMxx)
8. RAHSIA (worth RMxx)


GRAND PRIZE is tailor made BAJU RAYA 2015 worth RMxxx byekinrazallidatailor x 1 PEMENANG

TARIKH TAMAT 28 FEB 2015

jom join :) tekan banner di atas untuk join ye
terima kasih :)

love,
yaya yuki

Monday, 9 February 2015

Kita Kasi Tarbiah Sentap Sikit

boy : sayang please sayang jangan tinggalkan i, i sunyi tak ada u
girl: eleh :p
boy : Sayang please sayang, i tak boleh hidup tanpa u, u faham tak ni sayang??!
girl : eleh , as i know laa ,and im sure u know what i'll talking about, "manusia ni memerlukan oxygen untuk terus bernafas dekat atas muka bumi ni, so macam mana pulak if i tak ada u tak mampu hidup ???  **muntah pelangi***

anda pernah ada dalam situasi seperti ini??? hihi semalam kan aku dok scroll-scroll wechat , terjumpa la satu gambar yang boleh buat kita sentap ** eh jap-jap kalau korang nak add my wechat nah id leeya_khyra :) *peace* sambil senyum menampakkan gigi arnab ku ini :D



aku create dialog dekat atas tu sebenarnya based on gambar ini :) sebenarnya situasi seperti ini banyak berlaku di persekitaran sama ada pada bestfriend kita , adik beradik kita and anyone or diri kita sendiri . 

A donkey years ago,tak ada laaa donkey years sangat baru jugak hihi
 aku ada jumpa situasi seperti dia atas ini  berlaku kepada seorang kawan aku.
dia datang dekat aku nangis, aku tanya lah wasap wasap beb apa hal lu nangis-nangis ni?? kucing lu meninggal eh??? ( boleh tahan ganas ek Cik Yaya Yuki Hang ni ) **Air yang tenang jangan disangka tidak berombak hokeyh ** hihi Si A pun menjawab tak lah Yah boyfriend i, dia tinggalkan i (haha aku pun tak tahu awat kawan aku yang sorang ni panggil aku Yah, err i feeling kak yah kak yah jual Bahulu tu pulak ) hihi 

so dia pun dok bebel-bebel kat aku dia tak boleh hidup tanpa boyfie dia, dia tak ada sesiapa lagi selain boyfie dia and anyting else,so aku pun hape lagi brainwash sikit laaa
kau lupa beb kita sentiasa ada ALLAH,
habis yang depan mata kau ni tunggul ke ???
mana ada tunggul yang comel macam gini kan ?? :P :P
yang dekat rumah tu, yang always bagi support suruh hang belajaq betul-betul dapat straight A, siapa?? haaaa ? fikir laaa beb, tak mau cakap macam tu, ramai lagi belakang hang, masih sayang hang, so its okay kalau boyfie hang tu pergi, nati one day dia jugak yang rugi tinggalkan hang dah laaa cantik + pandai everything tip top meletop laa (tapi lagi cantik comel aku laaa kan) sempat lagi aku dok usik-usik dia ni yelaa  kadang-kadang bukan senang  kita nak buat kawan kita tersenyum kan..



moral : your-spouse-to-be who is right now walking on the Earth, breathing the same air like you. Keep calm and keep Istikharah.

korang baca sambil dengar lagu kat blog aku ni baru laaa feeling hihi **kalau tak nak pun tak ape :)



Thanks For Reading
love,
Yaya Yuki

Sunday, 8 February 2015

Liebster Award Answer From Yaya Yuki #3

Assalamualaikum semua :) maaf ye yaya yuki lambat bagi respond sebab busy skit :) tapi akan juga cuba sedaya upaya untuk respond as soon as possible :)
and tonight yaya nak jawab soalan yang datang dari blog http://insekio.blogspot.com
thanks dear tag kite :)




Antara suami kaya tapi hodoh dan suami miskin tapi handsome, mana satu korang pilih?

alamak soalannya :) hehe kalau nak cari suami mestilah yang boleh menjamin future kita kan, tak laa semestinya kaya :) cukuplah sekadar ekonomi dia sangat kukuh yang boleh tampung future family kita nanti kan :)

Apa skincare yang korang guna sampai muka jadi flawless niiiiiiii?!?!

emm yaya ni tak tentu, kadang-kadang suka suka yaya jek tukar yang ni tukar yang tu hehe :) apa-apa pun skincare ni depends pada kulit masing-masing ada orang yang pakai feedback 1 kotak belum habis pun dah flawless ada org dah 5 6 kotak dah tak nampak nampak jugak hasilnya, so korang kena bijak memilih yang sesuai dengan kulit atau jenis darah korang ye
cuma kat sini yaya boleh suggest Babykiss and Radiance Signature.

Pendapat awak tentang blog saya ni?

simple tetapi cantik :) dan senang mata dan hati membaca :) keep it up 

Apa yang korang buat bila korang sedih putus cinta?

yaya akan buat seperti rutin yaya selalu ataupun yaya sibukkan diri yaya supaya yaya tak ada masa untuk fikirkan lagi tentang dia :)


Apa cita cita korang? Dan kenapa korang pilih kerjaya tu?

Lawyer. I want to be someone who know about LAW , so people cannot stun with astonishment with me that why i choose to be a Lawyer.

Destinasi percutian yang anda impikan?

Paris. :)

Macam mana nak tahu yang dia tu sahabat susah senang kita?

uji dia dengan kesusahan kita, tengok adakah dia stay dengan kita ataupun biarkan kita sorang2 settle kan masalah.

5 orang terpenting dalam hidup awak

1) Mak dan Ayah 
2) Adik Beradik
3) Guru
4) Kawan atau Sahabat
5) Husband (sekarang belum ada :) nati dah ada mestilah penting dan akan berada pada no 2 selepas Mak and Ayah yaya tetap yang pertama sampai akhir hayat yaya ) :)


Perkara yang anda lakukan bila bangun tidur

baca doa :) duduk kejap atas katil refresh mind dengan baca nota.

Tips mendapatkan kulit gebu licin bak kulit tomato

semestinya lah yaya bukan pakar kecantikan hihi tapi sikit tu tahu lah :)

1) jaga makan. maksudnya kurangkan pengambilan makanan ringan, minyak, gula, dan garam.
banyakkan makan sayur okey :)

2) kurangkan ambil minuman berkafein

3) disiplin kan diri. Maksudnya jangan malas nak pakai skincare selalu

4) Cukup Tidur. At least, 5 jam ke atas

5) Kurangkan Stress.Kalau selalu stress memanjang nati kita cepat nampak tua tau :) Keep Calm and Smile Always. Everything was gonna be okeyh


ok.sampai sini sahaja :)

thanks for reading, good night all

love,
Yaya Yuki

Friday, 6 February 2015

Liebster Award Answer From Yaya Yuki #2

Hai semua :) so malam ni nak jawab soalan-soalan yang datang dari Blogger Comel http://budaksembilanpuluhlima.blogspot.com

First at all , Thanks sebab tag kita






rasa-rasanya korang ada sikap materialistik tak? hehe

Materialistik ye emmm hihi :) ok materialistik ni sikap yang suka terhadap kebendaan dan duit kan??
ofcoz im materialistic, eh belum habis cakap lagi,hihi emm yaya materialistik skit terhadap barang-barang branded macam Apple, Ray Ban , Gucci , Puma, and etc lah hehe ?? nampak tak tinggi betul taste aku acah-acah macam laa dah kerja, hihi semua yang ada pun semuanya tajaan mama papa
terima kasih mama papa :)


apa yang selalu korang buat masa cuti?

emm waktu cuti ye , yaya buat macam-macam seperti masak, buat kek , jogging (jogging yaya hanya buat waktu cuti sahaja sebab waktu lain yaya sibuk) , and ofcoz writting :) 


tempat paling jauh pernah korang pergi?

Paris. hehe tak laaa hujung Malaysia Negeri Kedah. InsyaaAllah ada rezeki lebih lepas ni yaya nak jelajah Asia, kemudian teruskan menjelajah mencari pengalaman dan mendewasakan diri di negara orang sebab I LOVE TRAVEL :)

suka bertani tak? haha soalan pfftt

eh tak laa okay sahaja soalan tu :) suka suka suka kat rumah yaya banyak pokok tau, dari daun warna hijau sampai ke purple pun ada, korang tak percaya ?? boleh datang bawa rombongan kelas ye ke rumah yaya yuki :)


pandangan korang tentang make-up?

yes.yaya suka sangat make-up :) walaupun segelintir lelaki yang tidak menggemari perempuan yang suka make-up ni its okay :) by the way, yaya tak laa make up sampai muka jadi macam doll tu kan 
tak :) yaya make-up sebab yaya tak nak muka yaya nampak pucat, lesu, dan seperti tidak bersemangat :) untuk make-up brand i love REVLON and LANEIGE

drama korea paling best pernah korang tengok?

sorry, yaya tak minat kpop :)

dah kahwin belum? :P

hihi lawak pulak soalan ni , belum lagi, still CIK YAYA YUKI
PUAN YAYA YUKI insyaaALLAH around 4-5 years akan datang.

benda pertama korang akan buat kalau menang 1juta?

emm apa ye, maybe terus invest kan ke dalam ASB.


sorry ye, yaya ni tak pandai nak cipta soalan untuk ditanya kepada korang
hihi :)

thanks for reading.Good Night

love,
Yaya Yuki

Garnier Nak Bagi 1 Unit Apple Iphone 6 dan 30 Set Produk Garnier bernilai RM60 !!! Tiap Minggu !!

Assalamuaikum semua :) 




Garnier Nak Bagi 1 Unit Apple Iphone 6 dan 30 Set Produk Garnier bernilai RM60 !!!  Tiap Minggu !!


macam mana nak sertai??

wajib ada account instagram sebab Pertandingan ini berlangsung di instagram ye akak2, abang2 adik2 semua :)


Wajib juga ada salah satu Produk Garnier Pure Active
dan selfie bersama produk tersebut 


jangan lupa lengkapkan slogan 

#PureActivePilihanku kerana ...........


upload di instagram dan tag @garniermalaysia

kemudian jangan lupa Hashtag #PureActivePilihanku



salah satu benda yang sangat special tentang Garnier ialah 

Bau Lemon yang sangat menyegarkan :)


Insyaa ALLAH yaya will join soon :)
so jom kita join ramai2  mana lah tahu ada rezeki nak menang ipong kan hihi :)

#PureActivePilihanKu 

love,
Yaya Yuki

Thursday, 5 February 2015

Yaya Yuki Nak Belanja

Apa yang yaya nak belanja korang??? tak lain tak bukan click nuffnang satu hari dalam 4 5 kali hihi :) setakat ni itu jek yaya mampu, insyaa ALLAH lain hari lain bulan , lain tahun, ada rezeki lebih yaya belanja eh :D yaya ada jugak la perancangan nak buat Giveaway :) Insyaa ALLAH :) cuma tak tahu lg hari, bulan atau tahun bila nak lancarkan hehehe :) 

so today sebelum yaya tidur, yaya belanja korang click nuffnang hokay ?? good nite everyone :) 


sedikit perkongsian dari Dai Farhan

Kalau kita nak ubah dunia,
kita kena ubah manusia,
kalau kita nak ubah manusia,
kita kena ubah hati manusia,
pesan pada hati supaya lembut selalu, cute selalu, comel selalu :)

ok Assalamualaikum 

love,
Yaya Yuki

Saya Nak RM150 Produk Percuma daripada Nile.com.my

http://www.nile.com.my/page.php?cd=96

Nile.com.my nak bagi RM 150 Produk Percuma jom sertai ramai-ramai :) 

5 x Pemenang Bertuah yang akan mendapat RM 150 

barangan dengan PERCUMA


untuk memenuhi RM150 tu barangan pilihan Yaya ialah 


Retro Stylish Shoes (RM 35.30)


Panda College Bag (RM 36.90)


Stylish Elegant Thick Heel Boots 
(RM 41.90)












RM 35.30 + RM 36.90 + RM 41.90 + RM 15.60 + RM 17.10 + RM 3.20 = RM 150


   
Email kan terus kepada give_away@nile.com.my berserta dengan detail dan tajuk :


CNY Giveaway 2015 (dan nama penuh)


Link blog :
Nama Penuh :
No. Telefon :


untuk maklumat lanjut korang boleh rujuk ke Blog Kak Lyssa :) 
wish me luck :)

Terima Kasih Sudi Membaca :)

love,
Yaya Yuki


Segmen Jom Blogwalking dan Menang Hadiah by dyan zakhi

second segmen for today


jumlah followers = 430

Senarai Hadiah ( Mencari 8 Pemenang )

Mr. Blind Monster Plushie x 1 org

Bookmark LE x 3 org

Bently Absolute(m)EDP 100ml - Perfume Original Reject x 1 org

DKNY Myny Green(w)EDP 100ml - Perfume Original Reject x 1 org
Top up RM 10 x 1 org
Top up RM 5 x 1 org

Tarikh Tamat esok 6 Feb
jom Join
click pada banner ok ^^

terima kasih
love,
Yaya Yuki

Segmen Berkenalan by: Dr. Shikin

Assalamualaikum darah dan jiwa gemuruh aku dah lepas yeayy :) alhamdulilah semuanya berjalan lancar hari ni, thanks to bloggers yang respond how to make me cool during meet VVIP :).so sebab hari ni tak ada apa-apa function , kita join Giveaway @ Segmen jom

first,


Hadiah:
1. Top Referral - Cash RM20
2. Shiseido face mask hitam + Fridge Magnet (gambar kat banner)
x 15 pemenang


tag:
 blogger-blogger comel
dan

jemput join semua Bloggers :)
click banner untuk join :)
terima kasih

love,
Yaya Yuki

Wednesday, 4 February 2015

Congrates JDT

A big Congratulations to Johor Darul Takzim,
win 2-1 to Bengaluru Fc, all Malaysian are happy for this winners and it bring us to face famous club from Thailand :) Makaysian are proud of you JDT :)
im proud to be Johorean


love,
Yaya Yuki

First Time Nak Buat Esok Wish me Luck guys :)

Assalamualaikum semua :)

alamak esok ada satu temujanji wawancara untuk memenuhi kajian Sejarah untuk sem ni. OMG takutnya dah lah nak jumpa orang-orang besar pulak tu, kalau korang ada some tips untuk kurangkan sikit gemuruh aku ni share laa ye :)

btw , wish me luck :)

thanks for reading
sorry if this entry are too short :)


love,
yaya yuki

Tuesday, 3 February 2015

Review Cucumber Face Toner by Mustika Ratu

sebab hari ni cuti kan, aku adalah sediakan beberapa post untuk reader blog YAYA YUKI yang handsome dan comel ni :) hihihi


ianya mengandungi Ekstrak cucumber , vitamin A,E,F.
Menyegarkan dan merawat kelembapan kulit wajah dan leher. 

selalunya lepas blik kelas tu rasa muka ni macam ada haba , memandangkan cuaca di Johor agak panas, jadi aku pun pergilah mencari toner yang cool & Superb :)
dan aku pilih CUCUMBER TONER by MUSTIKA RATU,
sebab ianya sangat best,sejuk bila letak dekat muka, dengan bau timunnya tu kan woww sungguh menenangkan :) 

selalunya kan, selepas balik jek dari kelas, 
aku akan letak beberapa ketul ais dulu dekat muka , lepas tu baru apply cucumber toner 

bila malam pula, aku adalah peminat setia bedak sejuk 
sebelum pakai bedak sejuk , selalunya aku sapu putih telur dulu pada muka selepas 30 minit gitu, basuh guna air suam then kita pakai bedak sejuk,
ambik lah 4-5 ketul kecik2 tu rendamkan dalam air suam dan sedikit madu, then apply dekat muka :)

itulah dia sedikit tips penjagaan kulit agar tidak berminyak dan kering.

Cucumber Toner By Mustika Ratu itu boleh didapati di kedai-kedai berhampiran anda :)
semoga post ini bermanfaat kepada semua.

Sharing is Caring

Love,
Yaya Yuki

Resipi Mee Hailam yang paling Menyelerakan

Hai Assalamualaikum semua :) hari ni cuti kan?? so hari ni korang nak masak apa???
oke aku nak bagi suggest :) hari ni Jom kita masak Mee Hailam :3 sebab mee hailam ini adalah salah satu makanan kegemaran aku, so aku akan share resipi daripada page : Rahsia Hawa


jom kita terjah resipi

BAHAN-BAHAN YANG DIPERLUKAN

300gm udang sederhana besar
300gm daging ayam
3 ekor sotong saiz besar
1 peket fish ball
1 peket mee
3-4 cawan air
1-2 sudu besar cili kisar
3-4 sudu besar kicap manis
1 sudu besar kicap cair
2 sudu besar sos tiram
1 sudu kecil minyak bijan
1 sudu besar sos cili
2 sudu besar sos nampla
2 biji telur
Sedikit sayur sawi
Sedikit bunga kobis
1 batang carrot
2 biji tomato masak ranum
Sedikit tepung jagung n air - dibancuh
Garam secukup rasa
Daun sup dan cili merah secukupnya


CARA MEMASAK



Bila nak hidang boleh la ditabur daun sup , cili merah dan juga bawang goreng.Bersihkan udang dan sotong kemudian tos dan ketepikan kemudian potong isi ayam menjadi ketulan kecil . Potong fish ball kemudian bersihkan semua sayur dan potong ketepikan semua bahan-bahan ni.

Panaskan sedikit minyak dan tumis cili kisar sampai pecah minyak dan cili masak kemudian masukkan ketulan isi ayam tadi dan kacau sehingga isi ayam masak dan kemudian boleh la dimasukkan air . Masukkan carrot dan bunga kobis tadi biar sampai kuah hampir mendidih . Masukkan semua sos cili, sos tiram , minyak bijan , kicap manis n cair , sos nampla dan kacau semua bahan ni .

Masukkan semua udang serta sotong dan kacau semua bahan kemudian rasa sama ada cukup semua perisa kalau tak cukup tambah ikut selera masing-masing . Masukkan telur sebiji demi sebiji biar sekejap sampai telur masak dan masukkan sayur sawi , buah tomato dan kacau . Masukkan bancuhan tepung jagung dengan sedikit air untuk bagi kuah pekat . Kacau semua bahan dan kalau kurang masin baru la ditambah garam .

Akhir sekali masukkan mee dan kacau semua bahan dan biar kuah mendidih dan boleh la ditutup api dapur .

TARAAA
Sungguh menyelerakan :) kan ?? kan???
jom korang kita masak menu ni hari ni :)
ringkas kan bahan2 yang diperlukan jom2 :)

sharing is Caring :)

love,
Yaya Yuki