Friday, 23 January 2015

Isu Yang Paling Viral Saat ini, Khususnya buat Kaum Adam


salam jumaat,selamat menunaikan solat jumaat kaum Adam :)  hari ni aku terfikir nak tulis fasal isu ni sebab isu ni sama dengan tajuk assignment aku, HANTARAN TINGGI?? RASIONAL KE MINTA HANTARAN TINGGI TINGGI NI???
jom kita kupas isu persoalan ni serba sedikit :3
alang-alang dah menulis kan boleh minta persepsi korang tentang rasinonalnya minta hantaran tinggi-tinggi???


sekarang ni dekat kampung pun dah ada lebih RM50 K, dekat bandar?? mungkin mencecah 100 K... tapi aku tahu tak semua keluarga yang letak hantaran tinggi-tinggi mcm ni, dan mungkin yang letak hantaran tinggi-tinggi ni, mereka ada sebab tertentu, tapi ada sesetengah pihak letak hantaran mahal ni sebab nak perkahwinan anaknya jadi viral keluar nona mungkin akan jadi Wedding Of The Year gitu,, 
oke sebenarnya tak salah pun, jika pihak lelaki berkemampuan , tapi kalau permintaan tu membebankan dan terpaksa menangguhkan perkahwinanya tu??sebab tak cukup duit lagi?? hah?? rasional ke ???

jom kongsikan pendapat korang :) 

Terima Kasih 


Love,
YAYA YUKI

4 comments:

  1. kadang2 rasa tak patut la nak letak hantaran yang tinggi sangat kan..kalau lelaki mampu takpe..kalau yang x mampu tu kesian la kan..kadang2 perkara ni la yang buat pasangan rela kawin lari disebabkan hantaran yang diminta terlalu mahal..

    ReplyDelete
  2. kalau terlalu tinggi better takyah kahwin ngan dia lah... ada ramai lagi orang yg begitu mementingkan rumahtangga dan tak membebankan majlis... lelaki yg baik untuk perempuan yg baik dan sebaliknya...

    salam kenal dan salam singgah

    ReplyDelete

sila tinggalkan komen anda :D