Sunday, 25 January 2015

Baby Acer Baru Sesuai Untuk Student Macam Saya :D mungkin juga Anda

Assalamualaikum :) selamat malam curi-curi masa buat homework ni  sebab nak update pasai Baby Acer baru kite :D . Khususnya buat student atau pun siapa-siapa sahaja Blogger ke ?? lagi sesuai guna lappy ni sebab memang tiptop , terbaik, dan harga pun jimat :)

belanja gambar sikit sebelum cerita function and specification









Genuine Windows® 8.1 with Bing (64-bit)
Intel® Celeron® processor N2940 (2 MB L2 cache, 1.83 GHz, up to 2.25 GHz with Intel® Burst Technology, DDR3L 1333 MHz, 7.5 W), supporting Intel® 64 architecture
Intel® HD Graphics, supporting Microsoft® DirectX® 11, OpenGL® 4.0, OpenCLTM v1.2
15.6" HD 1366 x 768 resolution, Acer CineCrystal™ LED
2GB DDR3L RAM (2GB x 1 upgradable to 8GB DDR3L x 1 Max)
500GB SATA HDD
Gigabit Ethernet, Wake-on-LAN ready
Acer InviLink™ Nplify™ 802.11b/g/n Wireless
Bluetooth® 4.0
8X DVD-Super Multi double-layer drive
Multi-gesture touchpad, supporting two-finger scroll and pinch. Swipes access charms, application commands
Acer Crystal Eye HD webcam, 1280 x 720 resolution
56 Wh 5000 mAh 11.1 V 6-cell Li-ion battery pack
Estimated battery life: up to 7 hour
SD card reader
One USB3.0 & Two USB 2.0 ports
HDMI™ port with HDCP support & VGA port
381.6 (W) x 256 (D) x 25.3/30.3 (H) mm
2.5 kg
1-Year International Traveller Warranty
Color : Titanium Silver
(Sumber:http://www.rakuten.com.my/shop/aoneplus/product/NBACR511C8QK/)


setakat hari ni guna memang best :) nak tulis pun selesa keypad smooth :) aku punya colour Titanium Silver, tak silap ada Black Colour, and masa tu dekat Jusco Melaka, aku ada jumpa colour Merah perggh lagi cun, rsa rugi pulak dah beli colour Titanium Silver , tapi its okay Titanium Silver pun Cun Jugak beb :D

soal harga kawan2 aku ada 2 orang pakai lappy macam aku jugak , setiap sorang harga lain, haaa korang kena laa pandai survey :D mcm aku ni harga tak smpai 1300 pun :D kawan2 aku ada yang beli 1500 dan sebagainya :)


okay lah nak sambung buat homework dulu :D
Terima kasih Kerana Sudi Membaca
Love,
YAYA YUKI

No comments:

Post a Comment

sila tinggalkan komen anda :D