Monday, 12 January 2015

A Busy Year (The Times)

Hai Assalamualaikum kepada semua readers blog Yaya Yuki.
as u olls know, aku last year untuk tahun ni, banyak sangat nak diselesaikan , disiapkan sebelum menjejak kan kaki ke Oversea maybe eh?? eh??  or UKM maybe ?? UM maybe???Insyaa ALLAH kalau ada rezeki iolls :). uolls doakan ye :) hmmm sepatutnya the next entry is i want to share Muslimah wear Fashion from Sudan tapi kan u olls, aku still tak sempat lagi nak snap picture, im sorry :(

kepada yang invite aku untuk join segmen or Giveaway :) Insyaa Allah i'll join okeyh dalam masa terdekat ni.

selepas menyusun jadual belajar dengan kehidupan seharian baru aku tahu how its working well ,in order to manage my life :)

masa Form 3 and Form 5 kan, masa tu zaman nak ambik exam besar-besar , banyak kali aku masuk program motivasi pengurusan masa dengan jadual,  tapi tak bermotivasi pun sebab masa tu pada aku ,
'buat apa nak ada jadual, time nak belajar, belajar laa, time nak tidur, tidur. time nak makan, makan laaa sampai puas' macam tu laa prinsip aku, sebab tu tak pernah merasa Straight A , hihihi, yela fikiran budak-budak.

Semakin usia meningkat, semakin kita melangkah kaki ini ke satu tahap yang lebih tinggi , baru kita akan sedar, bagaimana pentingnya pengurusan masa dalam kehidupan seharian.
kadang-kadang aku terfikir , setiap manusia di muka bumi ini diberi 24 jam satu hari, orang lain elok jek cukup jek masa dia orang, kenapa aku tak??? kenapa?? dan kenapa?? inilah soalan aku tanya pada diri aku, sehingga membawa kepada pembinaan jadual belajar, dan pengurusan diri.

We are not given a GOOD or BAD life We are GIVEN LIFE , and ITS UP TO YOU to make it good or bad

"Demi Masa! (1) Sesungguhnya manusia itu dalam kerugian (2) Kecuali orang-orang yang beriman dan beramal soleh, dan mereka pula berpesan-pesan dengan kebenaran serta berpesan-pesan dengan sabar.(3)"
Al-Qur'anul Karim; Surah Al-'Asr (103) ayat 1-3)


Selamat Malam 
Terima kasih kerana sudi membaca 

2 comments:

  1. rasa benda yang sama juga. nak uruskan masa kena ada teknik. saya ni uruskan masa ikut suka hati, so mmg rasa mcm tak pernah cukup masa. Huhu~~

    ReplyDelete
  2. Btul tu yaya.. Kite tentukan hdup kite. Klu kelaut, kelaut la kita. Klu kedarat, kedarat la kita. Semoga bahagia dlm kehidupan yaya yer..

    ReplyDelete

sila tinggalkan komen anda :D