Saturday, 13 December 2014

Jerawat Bersepah Di Muka???? Tolongggg!!!!

eh takmau jerit2 lagi meh sni aku nak share 1 lagi petua untuk kecutkan jerawat di muka :)

Assalamualaikum :)
salam sabtu 

JERAWAT?????????????

satu benda yang amat dibenci oleh kaum wanita malah kaum lelaki juga
jom ketahui tips bersihkan muka dari jerawat (sesuai untuk lelaki dan perempuan)

TIPS 

1) Rendamkan asam bersama air dan masukkan sedikit gula.
ini asam yang untuk buat air tahu kan?? yang biasanyaaa org buat basuh ikan tu.
Asam tu rendamkan dgn sedikit air then campur dengan gula.
lepas tu sapu di muka, dan muka anda akan rasa sejuk dan nyaman 
tak percaya ??????? 
trylaaaa hehehe :)
sapu dalam setengah jam gitu lps tu boleh bilas dgn air suam suam kuku okay :)
buat 2 kali seminggu :)



2) Gunakan Bedak Sejuk.
bedak sejuk yang macam pil-pil tu kau ambik dalam 5 biji rendam dengan sedikit air lps tu campur kan sedikit madu. Gunalah sebelum tidur :) 


that all :) kalau dah mencuba silalah komen untuk bg feedback :)
assalamualaikum :)



1 comment:

  1. Alhamdulillah.. setakat ni jerawat naik 2,3 biji setahun.

    ReplyDelete

sila tinggalkan komen anda :D