Sunday, 6 January 2013

Macam Mana nak letak widget Instagram

Assalamualaikum..
haaa sekarang nie kan tgh popular pasal INSTAGRAM
kan?? mesti semua yang pakai android atau IOS atau apa2 yang seangkatan dgnnya mesty ada instgrm kan...
korang mesti nak letak widget instagram kat blog kan??
supaya orang lain yang usha2 blog korang pun boleh follow insta korang sekali..

aku nak ajar kat korang macam mana nak letak widget instagram yang akan keluar 4 pic tuh..
macam kak lyssa Fazureen punya
cara nya macam nie
yang dh tahu.. oke laa nie untuk yg tak tahu jek k

pergi sini

isi2 semuanya dgn betul n click Generate Code 
lepas tuh --> layout-> add gadget---> edit HTML
paste kan code di situ

** sekiranya... gambar tidak keluar itu bermakna pic2 di instagram anda adalah private...
so tukar laaa 

macam mana nak tukar login ke sini


lepas tu


User page > Settings (top right corner) > Photos Are Private > Select OFF
oke dh siap nanti muncul laa pic anda tu...
Alang-alang follow laa Insta kita nie
http://instagram.com/khyra_aleiya/
selamat try :) any problem sila comment k :)

No comments:

Post a Comment

sila tinggalkan komen anda :D